Sport

Fostul jucător din NBA care a ajuns să cerșească pe străzi, salvat de patronul lui Dallas Mavericks

29.09.2020 | 12:48
Fostul jucator din NBA care a ajuns sa cerseasca pe strazi salvat de patronul lui Dallas Mavericks
ADVERTISEMENT

Un fost jucător din NBA care cerșea pe străzi în Dallas, după ce a pierdut o avere de 16 milioane de dolari, va fi ajutat de Mark Cuban. Delonte West a jucat pentru Dallas Mavericks, echipa deținută de Cuban.

Ajuns la 37 de ani, baschetbalistul este puternic afectat de tulburarea bipolară de care suferă încă din 2008. West era considerat un jucător foarte pormițător în tinerețe.

ADVERTISEMENT

După ce a pierdut averea pe care a strâns-o de-a lungul carierei, West a ajuns să trăiască pe străzi și să cerșească pentru a putea supraviețui.

UPDATE 29 septembrie, ora 13:00 / Potrivit spaniolilor de la Marca, publicație care citează TMZ, Delonte West a fost căutat pe străzile din Dallas de către Mark Cuban. Patronul celor de la Mavericks, pentru care West a evoluat pe parcursul carierei sale din NBA, a decis să îl ajute pe fostul star și l-a dus la o clinică de dezintoxicare. Cuban va plăti pentru tratamentul fostului sportiv și vrea să îl ajute să scape de dependența de droguri.

ADVERTISEMENT

Povestea unui fost jucător din NBA care cerșea pe străzi. Suferă de bipolaritate

Delonte West a debutat pentru Boston Celtics în 2004 și s-a retras din baschet în 2015. Pe parcursul celor nouă ani de carieră, el a reușit să adune o sumă destul de consistentă de bani. Cele 16 milioane de dolari adunate din sport nu au fost, însă, suficiente pentru a-i asigura o retragere liniștită.

Fost apărător, West a fost diagnosticat cu tulburare bipolară în 2008, însă a susținut că nu suferă de așa ceva, ci este doar depresiv. Conform Slate, deși el a acceptat inițial că este bipolar, a revenit ulterior asupra afirmațiilor și a precizat că problemele pe care le are sunt rezultatul unei depresii combinate cu stilul de viață agitat.

ADVERTISEMENT

Totuși, din momentul în care a primit diagnosticul de bipolaritate, lucrurile au început să meargă foarte prost pentru Delonte West. Acesta a fost condamnat la muncă în folosul comunității în 2009, după ce a fost prins cu arme de foc, iar în 2010 s-a despărțit de prima soție.

S-a recăsătorit în 2013, însă după doi ani a trebuit să renunțe la cariera de baschetbalist și un an mai târziu era surprins pe străzile din Maryland. West susținea că nu a rămas fără locuință, dar acum problemele au reapărut pentru fostul apărător din NBA.

ADVERTISEMENT

El a fost fotografiat pe o stradă din Dallas, după ce în ianuarie a apărut pe internet și un videoclip violent, în care West era bătut pe o stradă din Washington. Fotografia apărută recent pe Twitter îl înfățișează pe fostul baschetbalist îmbrăcat precum un om al străzii și cu o bucată de carton în mâini, cerșind.

Delonte West a fost foarte apreciat la începutul carierei sale și era văzut drept un viitor mare baschetbalist, însă problemele medicale l-au împiedicat să își fructifice potențialul. Tulburarea bipolară este o afecțiune psihică foarte gravă, care afectează profund capacitatea de concentrare și de a acționa lucid a persoanei bolnave.

Despre Delonte West s-a zvonit și că ar fi fost amantul mamei lui LeBron James. Cei doi au și jucat împreuna, pe vremea când West evolua la Cleveland Cavaliers. Cleveland este orașul natal al lui James.

ADVERTISEMENT