Sport

Un fost jucător din Premier League riscă ani grei de închisoare pentru evaziune fiscală! Câți bani ar fi sustras fotbalistul

Fostul jucător de la West Ham și Aston Villa, John Carew, riscă închisoarea pentru evaziune fiscală. Norvegianul și-ar fi însușit câteva zeci de milioane de euro.
24.04.2022 | 14:12
Un fost jucator din Premier League risca ani grei de inchisoare pentru evaziune fiscala Cati bani ar fi sustras fotbalistul
John Carew riscă ani grei de închisoare pentru evaziune fiscală! Câți bani ar fi sustras fotbalistul
ADVERTISEMENT

John Carew a jucat în Premier League, mai întâi la Aston Villa, unde a stat patru sezoane și jumătate, încheindu-l pe al cincilea la Stoke City, ca în cele din urmă să se transfere la West Ham pentru ultimul său an din carieră.

De ce riscă fostul jucător din Premier League, John Carew, închisoare pentru evaziune fiscală

Fostul atacant al lui Aston Villa, John Carew, riscă închisoarea pentru evaziune fiscală. Este vorba de o sumă de cel puțin 32 de milioane de euro pe care norvegianul ar fi fraudat-o.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației The Sun, Carew este acuzat că a evitat să plătească 5,4 milioane de coroane norvegiene (560.000 de euro) între 2014 și 2019.

De asemenea, el este acuzat că nu a declarat un venit de aproximativ 1,2 milioane de euro în aceeași perioadă și că ar fi ascuns o sumă de aproximativ 32 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În 2020, John Carew și-a declarat venitul la 860.000 de euro, cu o obligație fiscală de 250.000 de euro și economii de 7,5 milioane de euro.

John Carew
John Carew riscă închisoarea pentru evaziune fiscală. Sursa foto: EPA/ANSA/TELENEWS

Câți ani de închisoare riscă John Carew

Norvegianul a fost declarat falimentat de către Înalta Curte din Anglia în 2012, când s-a retras din fotbal pentru a lucra în lumea filmului și a televiziunii.

ADVERTISEMENT

Carew a spus că nu a înțeles legislația fiscală din Anglia, adăugând: „Am primit sfaturi care s-au dovedit a fi greșite”.

Avocatul Berit Reiss-Andersen a declarat la rândul său: „El (n.r. – John Carew) a crezut în mod eronat că este rezident fiscal în Marea Britanie. Vrea să se revanșeze pentru asta”.

ADVERTISEMENT

Pe de cealaltă parte, procurorul general din Oslo, Marianne Bender, a sugerat că e vorba despre un caz grav de evaziune fiscală: „Acesta este un caz grav, deoarece implică o evaziune fiscală pe parcursul mai multor ani a unei sume semnificative de bani”.

Carew este așteptat în fața instanței din Norvegia la sfârșitul verii. Pedeapsa maximă pentru evaziune fiscală gravă este de șase ani de închisoare.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: