Fotbal international

Răzvan Marin s-a transferat la Cagliari! Anunţul oficial al italienilor şi prima reacţie a fotbalistului: “Cea mai bună opțiune pentru cariera mea”

31.08.2020 | 19:46
Razvan Marin sa transferat la Cagliari Anuntul oficial al italienilor si prima reactie a fotbalistului Cea mai buna optiune pentru cariera mea
ADVERTISEMENT

Un fost jucător al echipei Ajax Amsterdam a explicat de ce nu a reușit mijlocașul Răzvan Marin la formația olandeză.

UPDATE, 31 august, ora 19:30 / Transferul lui Răzvan Marin (24 de ani) de la Ajax la Cagliari a fost anunțat oficial de italieni. „Ciao, Răzvan. Bine ai venit, Marin”, așa a fost întâmpinat jucătorul.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte fericit că mă aflu aici. Sunt nerăbdător să încep treaba la echipă. De ce am ales Cagliari? Pentru că am simțit, în acest moment, că este cea mai bună opțiune pentru cariera mea. Vreau să progresez mult aici”, a declarat Răzvan Marin.

Jucătorul român a semnat pentru cinci sezoane cu Cagliari. Deocamdată, Marin este împrumutat, iar cumpărarea definitiv va trebuie făcută la sfârșitul sezonului urmăror. 7 milioane de euro vor încasa olandezii pe jucător deci vor avea o pierdere de 5,5 milioane de euro. Ajax l-a luat pe Marin de la Standard Liege în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Marin de la itallienii va fi Eusebio Di Francesco. Ei sunt reprezentați de același impresar – Pietro Chiodi. Marin va trebui să se lupte pentru un loc de titular cu uruguayanul Christian Oliva.

La opt milioane de euro este cotat Marin pe site-urile de specialitate. Cu un an în urmă valora 13,5 milioane de euro. În 17 meciuri a evoluat Răzvan Marin pentru Ajax în toate competițiile, sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român nu a reuşit să îşi găsească  locul la Ajax, după ce olandezii au plătit suma de 12,5 milioane de euro în vara lui 2019 pentru a-l transfera de la Standard Liege.

În ultima perioadă s-a vehiculat faptul că fotbalistul va fi cedat definitiv la formația italiană Cagliari, dar ”lăncierii” vor păstra un procent dintr-un viitor transfer.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 29 august, ora 13:16 / Răzvan Marin a efectuat în această dimineață vizita medicală la o clinică privată din Roma, iar în cursul serii este așteptat în Sardinia pentru a semna un contract pe 5 ani cu Cagliari, echipă ce evoluează în Serie A.

Formația italiană îl va lua mai întâi sub formă de împrumut pe un an, cu obligativitatea de a-l achiziționa defintiv pe internaționalul român în vara viitoare contra sumei de 7  milioane de euro. În urma acestei tranzacții, Ajax va înregistra o pierdere de 5,5 milioane de euro, fiindcă îl cumpărase pe Răzvan Marin vara trecută cu 12,5 milioane de euro de la Standard Liege.

„Evident că sunt pregătit pentru Serie A. Sunt foarte fericit că mă aflu la Cagliari”, a fost prima declarație a lui Răzvan Marin pentru Sky Sports Italia.

  • 8.000.000 de euro este cota de piață a lui Răzvan Marin, conform site-urilor de specialitate

UPDATE, 28 august, ora 21:03 / Jurnalistul Gialuca Di Marzio a anunțat că Răzvan Marin este așteptată să ajungă în Sardinia luni pentru a efectua vizita medicală și a semna contractul cu Cagliari.


UPDATE, 28 august, ora 18:07 / Jurnaliștii italieni Gianluca Di Marzio și Fabrizio Romano, specialiști în transferuri, au anunțat că s-a ajuns la un acord pentru transferul definitiv al lui Răzvan Marin de la Ajax la Cagliari. Italienii vor plăti aproximativ 10 milioane de euro pentru a-l aduce în Sardinia pe internaționalul român.


Explicație pentru nereușita lui Răzvan Marin la Ajax

Fost jucător la echipa mare și antrenor la juniorii grupării Ajax Amsterdam, George Ogăraru, s-a declarat uimit de nereușita lui Răzvan marin, dar a încercat să explice de ce nu s-a acomodat mijlocașul la fotbalul olandez.

”Inițial am crezut că este transferul perfect, un jucător constant care făcea o tranziție ușoară din Belgia în Olanda, dar am subestimat presiunea pe care o va simți Răzvan”, a spus Ogăraru la emisiunea Digi Sport Special.

”Asta pentru că Ajax, care are o academie atât de puternică, a investit o asemenea sumă creează așteptări foarte mari din partea tuturor. Gândiți-vă ca o echipă din România să plătească 5 milioane de euro pe un jucător… ce ar aștepta lumea de la el!”, a continuat fostul fundaș.

”Dar se demonstrează că jucătorii români nu pot face față la un anumit nivel, nu toți sunt ca Cristi Chivu. Și iată că, deși tactic și tehnic Răzvan făcea senzație în Belgia, juca bine la națională, a venit dintr-o dată o cădere”, a menționat Ogăraru.

Anunțul mutării lui Răzvan Marin în Serie A a fost făcut de un om din interiorul clubului olandez, care a mărturisit că cel care a pus la cale afacerea a fost Pietro Chiodi, agentul jucătorului, dar și al tehnicianului de la Cagliari, Eusebio Di Francesco.

Foste glorii ale clubului din Amsterdam nu l-au menajat deloc pe Răzvan Marin,  criticându-l sever pentru evoluţiile sale. Printre cei care au vorbit negativ despre internaționalul român se află Marc Overmars și Rafael van der Vaart.

ADVERTISEMENT