Sport

Un fost jucător la FCSB îi spulberă visurile lui Gigi Becali: ”Tavi Popescu nu face nici 10 milioane. Nu joacă în Europa şi nu câştigă trofee!”

Gigi Becali visează să-l vândă pe Octavian Popescu în străinătate cu 50.000.000 de euro, însă un fost jucător de la FCSB crede că puștiul minune este supraevaluat.
17.06.2022 | 11:35
Un fost jucator la FCSB ii spulbera visurile lui Gigi Becali Tavi Popescu nu face nici 10 milioane Nu joaca in Europa si nu castiga trofee
Gigi Becali visează să-l vândă pe Octavian Popescu în străinătate cu 50.000.000 de euro, însă un fost jucător de la FCSB crede că puștiul minune este supraevaluat. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Finanțatorul ”roș-albaștrilor” a spus în nenumărate rânduri că nu-și va ceda jucătorul pentru o sumă mai mică și s-a certat și cu selecționerul Edi Iordănescu pentru că nu l-a folosit mai mult în meciurile din Liga Națiunilor.

Un fost jucător la FCSB consideră că Gigi Becali greșește cu Octavian Popescu

Fost jucător la FCSB pentru o scurtă perioadă în 2005, bosniacul Boris Keca nu crede că Gigi Becali procedează corect în cazul lui Octavian Popescu când vorbește numai la superlativ despre fotbalistul său și avansează sume amețitoare.

ADVERTISEMENT

”În țările din fosta Iugoslavie nu o să iasă niciun patron sau președinte să spună că un jucător valorează 20 sau 50 de milioane de euro. Îi lasă în pace pe jucători, să joace. Nu iese nimeni la televizor să zică că un junior de 19 ani e valoare și va fi vândut pe 200 de milioane.

Nu știu dacă îl afectează pe jucător, dar oamenii sunt lăsați să vadă singuri cine are valoare și cine nu. Cred că Tavi Popescu are calități foarte bune, dar nu e de 100 de milioane, nici de zece milioane nu e, părerea mea”, a declarat Keca, pentru sport.ro.

ADVERTISEMENT

Man și Moruțan, pietre de moară pentru Popescu

”Valoarea e dată de ofertă, de cum joci, de unde joci, sunt mai mulți factori. Eu sper să reușească să plece pe 20-30 de milioane de euro, ar fi bine pentru FCSB și pentru fotbalul românesc să se încaseze această sumă. Dar nu prea ajută nici că ultimii jucători transferați nu s-au impus.

Dacă Man și Moruțan se impuneau în Turcia și Italia, era mai ușor pentru Tavi Popescu să se transfere. O problemă e și că FCSB nici nu joacă acum într-o competiție tare, în Champions League sau în Europa League. Dacă era jucătorul expus, să îl vadă lumea acolo, la un nivel ridicat, era altceva.

ADVERTISEMENT

Jucătorul nu e testat la nivelul la care vrei să-l aduci, nu știi cum se adaptează Tavi Popescu în Spania, Italia, Anglia sau în Champions League. După sezonul în care a bătut pe Liverpool în grupele Champions League, Steaua Roșie i-a vândut pe Dejan Joveljic la Frankfurt cu 4 milioane de euro și pe Aleksa Terzic la Fiorentina cu 1,7 milioane de euro, ca idee.

Nu poți să ceri 20 de milioane de euro pe un jucător care joacă doar în România și nici aici nu câștigă trofeele puse în joc. Nu știu dacă problema e cu fizicul, că în România se promovează jucători mai scunzi și mai firavi, iar în Serbia sau Ungaria sunt mai înalți.

ADVERTISEMENT

Cred că problema e de mentalitate. Jucătorii români au talent, pleacă în străinătate, dar se întorc în șase luni. Renunță foarte ușor. Mie nu mi-a fost greu când am venit în România? Dar nu am renunțat și nu am vrut să mă întorc imediat acasă. Am vrut să mă impun, să progresez, să urc mai sus”, a mai spus el.

Aleksandar Mitrovic, exemplu pentru români

În final, Boris Keca a făcut o comparație între sârbul Aleksandar Mitrovic, golgheterul din Championship, și George Pușcaș, atacantul naționalei, care a ajuns să fie împrumutat de Reading la Pisa.

”Nu înțeleg de ce să te mulțumești cu puțin, cu o sumă de bani, când poți să ajungi la cele mai mari cluburi, dacă joci bine în Italia sau Belgia, de exemplu. Nu poți să compari naționalele României și Serbiei. Serbia are 3-400 de jucători în campionate puternice. Ai de unde alege, pentru că joacă la cluburile lor.

În ultimul sezon, Aleksandar Mitrovic a reușit 43 de goluri în Championship, despre care unii spun că e un campionat mai dificil decât Premier League, la anumite capitole. În comparație, câte goluri a dat George Pușcaș la Reading?”, a precizat Boris Keca.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT