Sport

Un fost jucător la FCSB îl pune la zid pe Mihai Pintilii în scandalul cu licența: ”Gică Hagi lipsea de la antrenamente şi venea să studieze”

Mihai Pintilii nu este lăsat de FRF să antreneze în SuperLiga pentru că nu are licență, iar un fost jucător la FCSB este de părere că acesta ar trebuie să meargă la școală.
26.01.2023 | 23:19
Un fost jucator la FCSB il pune la zid pe Mihai Pintilii in scandalul cu licenta Gica Hagi lipsea de la antrenamente si venea sa studieze
Mihai Pintilii nu este lăsat de FRF să antreneze în SuperLiga pentru că nu are licență, iar un fost jucător la FCSB este de părere că acesta ar trebuie să meargă la școală. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a mărturisit la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că va sesiza Comisia de Disciplină în cazul lui Pintilii.

Mihai Pintilii, criticat pe tema licenței de un fost jucător al FCSB

Deși mulți oameni din fotbal s-au plasat de partea lui Mihai Pintilii în scandalul cu FRF pe tema licenței, acesta nu este însă susținut și de fostul jucător de la FCSB, Nana Falemi, care a ținut să-l dea ca exemplu pe Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că e o problemă cu şcoala. Gică Hagi era la Bursa şi venea la licenţa PRO. E Gică Hagi. Lipsea de la antrenamente şi venea să studieze pentru licenţa Pro. Ca să îmi iau licenţa UEFA, am făcut cursuri doi ani.

Din perspectiva mea, e treaba lui Pintilii ce face, dacă poate să antreneze şi are rezultate, bravo lui. E o treabă generală. Pintilii iese în evidenţă, pentru că Federaţia a ajuns la un moment zero, după care nu mai merge. Până acum, a mers.

ADVERTISEMENT

Au fost mulţi antrenori care au antrenat cu dispensă, ori aveau licenţă inferioară şi s-au înscris în timp ce antrenau în SuperLiga. Dacă nu mă înşel, Contra, Olăroiu au antrenat în SuperLiga, care ulterior s-au înscris la licenţă. Dacă Gigi Becali l-a angajat pe Pintilii, mă bucur pentru el. Câştigă o pâine, câştigă un ban, îşi hrăneşte familia, bravo lui!”, a declarat Falemi, pentru as.ro.

Falemi i-a dat ca exemplu pe spaniolii care antrenează în toată lumea

Fostul internațional camerunez consideră că Școala de Antrenori este necesară pentru a ajuta un tehnician tânăr și nu înțelege atitudinea lui Mihai Pintilii, care a ieșit public și l-a atacat pe Lucian Burchel.

ADVERTISEMENT

”Din perspectiva Federaţiei şi al suporterului de fotbal, dacă vrem să vedem un fotbal de calitate, nu putem să vedem situaţii de genul ăsta, pe termen lung, fotbalul înseamnă ştiinţă şi îţi trebuie studii pentru asta. Sunt multe lucruri pe care să le înveţi într-o şcoală. Un club are mai multe departamente şi tu trebuie să ştii despre ele.

Şcoala de Antrenori durează nişte mii de ore. În Spania şi Italia, durează poate de trei ori mai mult. Ne uităm de ce englezii joacă bine sau de ce spaniolii antrenează mereu peste tot în lume. E o chestie de educaţie, de cultură şi de şcoală. O parte de educaţie o ai din familie, restul primeşti de la şcoală.

ADVERTISEMENT

Nu e realist. Nu-şi dă seama ce face. Nu mai merge acum. Dacă ştii că nu eşti regulamentar… E ca şi cum treci pe roşu şi te răţoieşti la poliţist. Îmi plăcea Pintilii ca jucător. A jucat pe poziţia mea. Are o atitudine bună pe bancă. Nu l-am văzut cum antrenează”, a încheiat Nana Falemi.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,40 este cota pentru „ambele marchează și peste 2,5 goluri” la meciul FCSB – Farul Constanța!

ADVERTISEMENT