Sport

Un fost mare atacant al lui Real Madrid și Juventus se retrage din fotbal: „Simt că renunț în cel mai bun moment al meu”

Un fost vârf de la Juventus și Real Madrid spune adio fotbalului înainte de a împlini 35 de ani. Atacantul a mai evoluat printre altele pentru Napoli, Chelsea și AC Milan.
03.10.2022 | 21:07
Un fost mare atacant al lui Real Madrid si Juventus se retrage din fotbal Simt ca renunt in cel mai bun moment al meu
Gonzalo Higuain se retrage din activitate la 34 de ani. Argentinianul a evoluat în carieră pentru echipe, precum Real Madrid, Juventus, Napoli sau Chelsea. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un fost atacant experimentat, cu multe meciuri în cele mai titrate campionate din Europa, agață ghetele în cui. Gonzalo Higuain (34 de ani) se retrage din fotbal. Internaționalul argentininan a evoluat ultimele 3 sezoane în tricoul lui Inter Miami, clubul finanțat de David Beckham.

Gonzalo Higuain se retrage din fotbal la finalul sezonului din MLS

Gonzalo Higuain și-a anunțat retragerea înainte de a împlini 35 de ani. Atacantul a făcut anunțul în timpul unei conferințe de presă, în cursul zilei de luni, 3 octombrie.

ADVERTISEMENT

Astfel, după o carieră ce s-a întins pe parcursul a 17 ani și jumătate, Gonzalo Higuain va juca ultimele meciuri în tricoul lui Inter Miami, club cu care a semnat în 2020.

„Simt că renunț în cel mai bun moment al meu, datorită lui Inter Miami care mi-a redat entuziasmul”, a fost anunțul lui Gonzalo Higuain.

ADVERTISEMENT

Higuain, cifre excepționale pentru Inter Miami, echipa finanțată de David Beckham

Gonzalo Higuain a semnat cu Inter Miami în septembrie 2020 din postura de jucător liber de contract. Internaționalul argentinian are un sezon excelent în tricoul lui Inter Miami, pentru care a marcat de 14 ori în 28 de partide și a oferit 3 pase decisive.

Higuain mai are de disputat două meciuri în sezonul regulat cu Inter Miami. Rămâne de văzut dacă echipa lui David Beckham se va califica în play-off-ul MLS. Inter Miami se află pe locul 7, ultima poziție care asigură prezența în play-off.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă ultimele 3 sezoane le-a petrecut peste ocean, aproape întreaga carieră a lui Gonzalo Higuain este legată de cele mai titrate campionate din Europa și din lume, Premier League, La Liga și Serie A.

Gonzalo Higuain a marcat peste 300 de goluri în carieră

Gonzalo Higuain a reușit să se integreze la fiecare echipă pentru care a evoluat. Adus de Real Madrid de la River Plate în 2007, Gonzalo Higuain a marcat 121 de goluri pentru „galactici” și a reușit să își adjudece 3 titluri La Liga și o Copa del Rey.

ADVERTISEMENT

În 2013, Napoli îi plătea lui Real Madrid 39 de milioane de euro pentru Higuain. Argentinianul a reușit să marcheze de 91 de ori pentru napoletani. Tot în Serie A, Higuain a mai evoluat pentru Juventus și AC Milan.

Fostul coleg al lui Leo Messi din naționala Argentinei, a cucerit 3 titluri în Serie A și a fost desemnat de 3 ori în „Echipa Anului în Serie A” și dedouă ori „Jucătorul Anului la Juventus”. Ulterior, Higuain a ajuns sub formă de împrumut în Premier League, la Chelsea, cu care a câștigat Europa League.

Pe plan internațional, Higuain a înscris de 31 de ori în 75 de apariții în tricoul Argentinei, fiind al 5-lea cel mai titrat jucător din acest punct de vedere. Are în palmares 3 apariții la Cupa Mondială și a mai apărut în trei turnee Copa America.

ADVERTISEMENT