Sport

Un fost mare fotbalist al Stelei, critici pentru jucătorii lui FCSB de la Silkeborg: „Rezerve? Au salarii mai mari și mașini cu mai mulți cai putere decât danezii!”

Un fost mare fotbalist al Stelei nu înțelege de ce jucătorii FCSB de la Silkeborg sunt catalogați doar ca niște simple rezerve.
07.10.2022 | 16:23
Un fost mare fotbalist al Stelei  critici pentru jucatorii lui FCSB de la Silkeborg Rezerve Au salarii mai mari si masini cu mai multi cai putere decat danezii
FCSB a jucat la Silkeborg fără 7 titulari din SuperLiga. Sursă foto: Facebook @FCSB
ADVERTISEMENT

Foștii mari jucători ai Stelei au criticat în termeni duri evoluția FCSB-ului cu Silkeborg, iar cea mai acidă reacție a fost cea a lui Helmuth Duckadam.

Marcel Pușcaș nu le găsește nicio scuză rezervelor FCSB-ului: „Mulți au fost și sunt componenți ai echipelor naționale de juniori, tineret și seniori”

Marcel Pușcaș, fostul mare jucător al Stelei, a avut o reacție surprinzătoare pe pagina lui de Facebook, unde a analizat înfrângerea rușinoasă a FCSB-ului din Danemarca.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător nu îi cataloghează drept rezerve pe cei care au evoluat cu Silkeborg și oferă mai multe argumente clare în acest sens: „DE CE REZERVE? Acești jucători nu cred că fac parte din această categorie”.

Vârsta nu este o scuză din punctul de vedere al lui Marcel Pușcaș, mai ales că majoritatea au deja un număr important de meciuri: „1. Media de vârstă se duce undeva la 23 de ani. 2.Au suficiente meciuri în Liga 1”.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, toți jucătorii aduși au avut evoluții foarte bune la echipele de unde au fost transferați: „3. Toți s-au făcut remarcați la echipele de club de proveniență, fie ele Mioveni, UTA, Mediaș, Chindia, Botoșani, Poli Timișoara, Hermannstadt, Sepsi și FCSB”.

Marcel Pușcaș atrage atenția asupra faptului că mare parte dintre jucători au fost convocați la loturile naționale. Până și Dawa este internațional camerunez: „4. Mulți au fost și sunt componenți ai echipelor naționale de juniori, tineret și seniori. Excepții sunt Rusu și Dawa. 5. Trei dintre ei au fost la JO de la Tokio. 6. Doi au participat la celebrul Turneu final U21, din Italia 2019”.

ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș vorbește pe cifre: „Achiziția lor a costat peste 6 milioane de euro”

Președintele lui FC U Craiova 1948 consideră că niște jucători pe care Gigi Becali a plătit peste 6 milioane de euro nu pot fi considerați doar niște simple rezerve. Doar David Miculescu a costat 1,7 milioane de euro: „7. Achiziția lor a costat peste 6 milioane de euro”.

Banii sunt cu siguranță un alt criteriu la care jucătorii lui Nicolae Dică sunt peste cei de la Silkeborg și nu reprezintă nimic în Europa: „8. Cu siguranță salariile lor sunt mai mari decât ale danezilor și mașinile cu mai mulți cai putere. 9. Adversarul danez nu face parte din categoria Top 5 în Europa, nici măcar nu este un club care să fi spus vreodată ceva în Cupele europene”.

ADVERTISEMENT

În plus, mare parte dintre cei care au jucat cu Silkeborg au aceeași vârstă cu titularii de bază: „10. Majoritatea sunt emanați de unica regulă U21. 11. Majoritatea sunt de-o vârstă cu așazișii titulari Olaru, Cordea, Coman”.

Pușcaș nu e impresionat de „așazișii” titulari ai FCSB: „Compagno și Edjouma sunt și ei debutanți în Cupele europene, iar Tamm vine totuși din Estonia”

Marcel Pușcaș a mai punctat că trei dintre titularii FCSB-ului au jucat pentru prima oară în acest sezon în cupele europene: „Compagno și Edjouma sunt și ei debutanți în Cupele europene, iar Tamm vine totuși din Estonia. Crețu nu are mai multe meciuri la echipele reprezentative ale țării decât Boboc.

Și-atunci de ce sunt considerați rezerve? Sunt pur și simplu tineri fotbaliști români. Asta e. PS. Salzburg a câștigat contra lui Dinamo Zagreb in UCL și nu în Conference având o medie de vârstă de 22 de ani. Alte rezerve, altă lume”, a concluzionat Marcel Pușcaș.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru ”ambele marchează” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT