Sport

Dată afară de Jose Mourinho de la Chelsea, Eva Carneiro a ajuns să dețină un club de fotbal englez! Cum arată acum

Fostul medic al lui Chelsea, Eva Carneiro, deține acum un club de fotbal englez și va ajuta la organizarea unui spital pentru Campionatul Mondial 2022 din Qatar.
24.04.2022 | 08:14
Data afara de Jose Mourinho de la Chelsea Eva Carneiro a ajuns sa detina un club de fotbal englez Cum arata acum
În urmă cu șapte ani, Eva Carneiro a fost dată afară de la Chelsea în urma unui conflict cu Jose Mourinho
ADVERTISEMENT

În 2015, Eva Carneiro s-a certat cu antrenorul lui Chelsea de atunci, Jose Mourinho, pe când lucra ca medic pe Stamford Bridge. Ulterior, ea a fost concediată, dar a primit despăgubiri în instanță pentru sancțiunea primită.

Cine este Eva Carneiro, medicul dat afară de Jose Mourinho de la Chelsea

Eva Carneiro este o gibralteancă în vârstă de 48 de ani. Alături de Judy și Andy Murray, Eva este proprietarul clubului Lewes FC, care se află în Isthmian League Premier Division – a opta ligă ca rang în fotbalul englez.

ADVERTISEMENT

Ea a vrut să se implice activ în acest club datorită campaniei numite „Call Him Out”, creată pentru a combate violența împotriva femeilor și a misoginismului. După ce a vizitat stadionul și a pozat cu directorul Karen Dobres, Eva a anunțat pe Instagram vestea despre preluarea clubului.

Ea a scris: „Iubesc jocul frumos, iar fotbalul are o asemenea putere. Imaginați-vă că o folosiți pentru bine. Imaginați-vă că găsiți un club cu valori în centrul eticii sale.

ADVERTISEMENT

Sunt un mândru proprietar al Lewes FC. Mulțumesc, Karen Dobres și Shreyans Nilvarna, pentru că m-au invitat și au avut grijă de mine astăzi”.

Eva Carneiro (dreapta) și co-directorul Lewes FC, Karen Dobres
Eva Carneiro (dreapta) și co-directorul Lewes FC, Karen Dobres. Sursa foto: Instagram/drevacarneiro

Scandalul cu Jose Mourinho și cu Chelsea

În urmă cu șapte ani, Eva a intrat pe teren, împreună cu fizioterapeutul-șef Jon Fearn, pentru a oferi sprijin medical lui Eden Hazard, care fusese accidentat în timpul unui meci din Premier League cu Swansea.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho a devenit furios pentru faptul că meciul a fost întrerupt în prelungiri, în timp ce „albaștrii” se chinuiau să obțină o victorie, adresându-i totodată critici la adresa Evei.

„Nu am fost mulțumit de personalul meu medical, pentru că, chiar dacă ești doctor în medicină sau secretar pe bancă, trebuie să înțelegi jocul”, a răbufnit portughezul după meci.

ADVERTISEMENT

Carneiro a primit interdicție din partea clubului de a mai participa la antrenamente sau meciuri. După șase săptămâni, a demisionat, dar a dat Chelsea în judecată, sugerând că a fost concediată în mod premeditat.

Cazul a fost soluționat următoarea zi. „Sunt ușurată că astăzi am reușit să încheiem acest caz la tribunal. A fost o perioadă extrem de dificilă și angoasantă pentru mine și familia mea și acum aștept cu nerăbdare să merg mai departe cu viața mea”, a spus Eva Carneiro.

Cum și-a continuat Eva Carneiro viața după Chelsea

După ce a terminat treaba cu Chelsea, Carneiro a început să lucreze ca și consultant privat la Sports Medical Group din Londra, păstrând o decență mediatică.

Într-un interviu acordat L’Equipe în urmă cu câțiva ani, Eva a mărturisit că i-a luat mult timp până ce a urmărit din nou un meci de fotbal.

„Dacă sunt sinceră, mi-a luat aproape un an să pot urmări un meci de fotbal. Finala Ligii Campionilor din 2016 a fost singurul meci în fața căruia am putut să mă așez anul trecut”, a dezvăluit ea.

Datorită expertizei sale medicale, Eva a fost fost însărcinată cu elaborarea programelor pentru Spitalul de Ortopedie și Medicină Sportivă „Aspetar” din Qatar, unde vor fi tratați jucătorii în timpul Campionatului Mondial de anul acesta.

ADVERTISEMENT