Fotbal intern

Un fost mijlocaș al FCSB a ajuns să joace în Ghana. Gigi Becali l-a amendat cu 40.000 de euro

08.10.2020 | 16:56
Un fost mijlocas al FCSB a ajuns sa joace in Ghana Gigi Becali la amendat cu 40000 de euro
ADVERTISEMENT

Un fost mijlocaș al FCSB s-a transferat în Ghana, țara natală. Este vorba despre Sulley Muniru, jucător pe care Becali l-a adus în 2015 de la CFR Cluj.

Muniru are 75 de meciuri în Liga 1 și a plecat de la FCSB în vara lui 2017. A mai jucat apoi în Portugalia, Turcia, Belarus și Rusia.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 27 de ani, mijlocașul central a fost convins de un club din țara natală să se întoarcă în Ghana și va evolua la Kumasi Asante Kotoko.

Un fost mijlocaș al FCSB a ajuns să joace în Ghana. Tănase îl numea „maimuță” la antrenamente

Șederea lui Sulley Muniru la FCSB a fost una plină de controverse. Încă de la aducerea sa, Muniru a atras atenția atât datorită faptului că venea de la CFR, în schimbul unei sume impresionante, cât și pentru că era fratele celebrului Sulley Muntari, câștigător de Champions League cu Inter.

ADVERTISEMENT

Muniru a fost adus de Gigi Becali în schimbul a 500.000 de euro și era considerat unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din Liga 1. Patronul roș-albaștrilor își punea mari speranțe în el, iar Muniru s-a integrat destul de rapid la FCSB, împrietenindu-se cu alți jucători de origine africană precum Gregory Tade, Wilfred Moke sau Harlem Gnohere.

Numai că Muniru nu s-a înțeles la fel de bine cu toți jucătorii de la FCSB. Printre „rivalii” săi se număra și actualul căpitan al roș-albaștrilor, Florin Tănase. Cei doi se tachinau destul de des, iar Tănase obișnuia să i se adreseze lui Muniru la antrenamente folosind apelativul rasist „maimuță”. Povestea scandalului dintre cei doi a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, în 2017.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul unei ședințe din primăvara acelui an, Muniru a fost enervat de Tănase și a sărit la bătaie, însă nu a reușit decât să îl „șteargă” cu un pumn. Ulterior, scandalul a ajuns la urechile lui Gigi Becali, iar Muniru a fost aproape să fie dat afară pe loc. La rugămințile altor jucători, printre care și Denis Alibec, africanul a fost păstrat la echipă dar a primit o amendă uriașă: 40.000 de euro! După doar două luni, însă, sezonul se încheia, iar Muniru era dat afară definitiv de la FCSB și se transfera în Portugalia, la Tondela.

Și fratele lui Muniru este aproape să se transfere în Ghana

Trei ani mai târziu, ghanezul este foarte aproape să fie prezentat oficial la formația din țara natală Kumasi Asante Kotoko. Supranumiți „Porcii spinoși războinici”, ghanezii au câștigat ultima oară titlul în 2014, însă au în palmares nu mai puțin de 24 de titluri naționale!

ADVERTISEMENT

Muniru a mai jucat în Ghana pentru Liberty Professionals FC, club înființat în 1996 și care nu se apropie de tradiția și importanța celor de la Kumasi Asante Kotoko. Mutarea a fost anunțată de GhanaWeb, care anunță și că fratele lui Muniru, Sulley Muntari, este aproape de un transfer la Hearts of Oak, un alt club din țara africană.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,73 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT