Fostul partener al lui Florin Mergea din 2017 a fost suspendat 2 ani

Adrian Barbu, Florin Mergea, ITF

Federaţia Internaţională de Tenis l-a suspendat pe fostul coleg al lui Florin Mergea, în proba de dublu, în urma unui control antidoping.

Adrian Barbu şi Florin Mergea au evoluat pentru câteva luni împreună în 2017, într-o tentativă a lui Florin de a-l ajuta pe Barbu să revină în elita tenisului. Fostul coleg al componentului naţional de Cupa Davis a fost testat pozitiv pe 16 august şi a primit o suspendare provizorie în luna octombrie.

Barbu şi Mergea au câştigat mai multe Turnee Futures în România şi au participat şi au fost acceptaţi în cele din urmă la un challenger la Mersbuch, Germania, locul unde Barbu a fost supus unui control antidoping, în urma căruia s-au găsit urme de nandrolon şi metenolon, substanţe aflat pe lista celor interzise.

Mergea şi Barbu au jucat trei luni împreună

Cei doi jucători români au colaborat aproximativ trei luni în 2017, fiind remarcaţi la mai multe turnee din ţară, precum cele de la Piteşti, Bucureşti, Chitila şi la Braşov. Întrecerea din Germania, la care Barbu a picat testul, a fost cea mai importantă competiţie pentru cei doi.

Fostul coleg al lui Mergea şi-a recunoscut vinovăţia şi a fost descalificat ulterior de la turneul de la Meerbusch, precum şi de la restul turneelor la care a participat după control. ITF l-a obligat pe Adrian Barbu să returneze toate premiile câştigate din participări până la 15 august 2019.