Fotbal intern

ULUITOR! “Cîinii” şefi se ceartă între ei pe banii de pe Ianis Zicu!

Neînţelegerile continuă la Dinamo, chiar dacă acum clubul este condus de un singur om: Ionuţ Negoiţă. Problemele intervin între SC Dinamo 1948, societate înfiinţată în 2005 şi condusă...
06.10.2013 | 20:12
ULUITOR Ciinii sefi se cearta intre ei pe banii de pe Ianis Zicu
ADVERTISEMENT

Neînţelegerile continuă la Dinamo, chiar dacă acum clubul este condus de un singur om: Ionuţ Negoiţă. Problemele intervin între SC Dinamo 1948, societate înfiinţată în 2005 şi condusă acum de Ionuţ Negoiţă, şi AFC Dinamo, controlată de Nicolae Badea şi care deţine palmaresul, culorile şi sigla clubului din Ştefan cel Mare. Pe lîngă neînţelegerile privind plata utilităţilor către CS Dinamo, cele două societăţi îşi dispută acum o altă problemă!

Sursele FANATIK au dezvăluit că, în perioada imediat următoare, de va începe un nou scandal în Ştefan cel Mare. De ce?

ADVERTISEMENT

Negoiţă a încasat banii pe Zicu, Badea îi vrea şi el!

Pentru a rotunji veniturile clubului, Ionuţ Negoiţă a decis să înceapă o acţiune de solicitare a contribuţiei de solidaritate cluburilor ce au transferat în ultima vreme jucători formaţi de Dinamo. Această contribuţie de solidaritate reprezintă suma compensatorie constituind 5% din indemnizaţia de transfer, repartizată cluburilor care au contribuit la formarea unui jucător în perioada 12-23 de ani.

SC Dinamo 1948 a trimis o solicitare către Pohang Steelers, pentru a solicita cei 5% din transferul lui Ianis Zicu (29 de ani) din 2012, de la ŢSKA Sofia. Suma de transfer a fost de aproximativ 2,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că roş-albii au încasat 125.000 de euro! Aici intervine problema. SC Dinamo 1948, condusă de Negoiţă, a încasat banii, numai că Zicu a aparţinut pînă la 23 de ani de AFC Dinamo! ”Ei au trimis factură în Coreea de Sud, Pohang a plătit, iar Negoiţă a încasat banii, fără să-i redirecţioneze către AFC Dinamo, aşa cum este corect şi normal! Vom face şi noi o solicitare de plată către Pohang şi ei vor spune că au plătit, aşa că SC Dinamo 1948 va trebuie să ne dea banii!”, explică oamenii de la AFC Dinamo.

ADVERTISEMENT

Banii trebuie împărţiţi proporţional şi cu Farul, Internazionale Milano şi Parma, cluburi pentru care Zicu a jucat pînă la 23 de ani.

Alţi fotbalişti pentru care Dinamo poate cere contribuţia de solidaritate

Marius Alexe (23 de ani) – transferat la Sassuolo pentru 500.000 de euro, sub formă de împrumut

Cei 25.000 de euro încasaţi de la Sassuolo trebuie să se împartă între SC Dinamo 1948 şi AFC Dinamo proporţional cu anii în care fotbalistul a figurat în acte pe fiecare societate. În cazul lui Alexe acesta a prins 3 ani la AFC şi 8 la SC pînă s-a transferat în Serie A.

ADVERTISEMENT

Constantin Nica (20 de ani) – transferat la Atalanta pentru 1,6 milioane de euro

Cei 80.000 de euro primiţi pentru taxa de solidaritate merg în proporţie de peste 90% în conturile SC Dinamo 1948, întrucît Nica a fost doar un an în acte la AFC, la 12 ani.

Adrian Scarlatache (26 de ani) – transferat în vara lui 2012 la Hazar Lankaran pentru 550.000 de euro

ADVERTISEMENT

Cei 27,500 de euro primiţi trebuie împărţiţi şi ei proporţional. Scarlatache a figurat în acte timp de 7 ani la AFC Dinamo şi şapte ani la SC Dinamo 1948, astfel că societăţile trebuie să împartă în mod egal suma venită de la azeri.

ADVERTISEMENT