Fotbal international

Un fost președinte, câștigător de Liga Campionilor, și soția lui, loviți, legați la mâini și jefuiți

05.04.2021 | 19:56
Un fost presedinte castigator de Liga Campionilor si sotia lui loviti legati la maini si jefuiti
ADVERTISEMENT

Încă un nume important din fotbalul francez a fost călcat de hoți. Presa din Hexagon titrează că un fost președinte de club a fost victima unui jaf cu violență.

Este al doilea jaf, în mai puțin de o lună, în care victimă este un om de fotbal, prădat de hoți, după ce la jumătatea lunii trecute Angel Di Maria și Marquinhos, de la PSG au trecut prin clipe de groază.

ADVERTISEMENT

De această dată victime au fost Bernard Tapie, fostul finanțator al lui Olympique Marseille și soția acestuia, conform publicației Le Figaro.

Bernard Tapie și soția sa, jefuiți cu brutalitate

Bernard Tapie este unul dintre cei mai importanți foști președinți de club din Franța. A fost patronul lui Olympique Marseille în cea mai glorioasă și controversată perioadă a multiplei campioane din Hexagon.

ADVERTISEMENT

În noaptea de sâmbătă spre duminică, acesta, împreună cu soția lui au fost victimele unui jaf tratat de anchetatori sub acuzația de ” jaf violent și răpire”.

În timp ce soții Tapie dormeau casa lor a fost călcată de hoți care i-au imobilizat pe cei doi, i-au lovit, apoi au furat mai multe bunuri, între care două ceasuri, inclusiv un Rolex, cercei, brățări și un inel, potrivit AFP.

ADVERTISEMENT

Cine este Bernard Tapie

În vârstă de 78 de ani, Bernard Tapie este unul dintre cei mai bogați francezi. A crescut într-o familie modesta, pentru ca ulterior să construiască un imperiu sportiv și media. A fost și ministru pentru afaceri urbane în guvernul lui Francois Mitterrand în 1992.

A făcut avere preluând companii cu probleme financiare, între care și brandul sportiv Adidas. Ulterior a cumpărat clubul de fotbal Olympique Marseille cu care a câștiga Cupa Campionilor Europeni (în 1993), denumirea anterioară a Ligii Campionilor.  A făcut și închisoare fiind acuzat că a trucat un meci în campionatul Franței, fiind eliberat după opt luni.

ADVERTISEMENT

Cel mai celebru caz de fraudă în care Bernard Tapie este judecat, procesul nu s-a încheiat încă, este cel referitor vânzarea în 1993 a pachetului de acțiuni pe care acesta îl deținea la compania Adidas, către banca franceză Credit Lyonnais, administrată de stat, despre care s-a constatat că a subevaluat marca de îmbrăcăminte sportivă.

Luna trecută, Di Maria și Marquinos au fost și ei jefuiți

Jaful asupra locuinței lui Tapie este al treilea în mai puțin de o lună în care sunt vizați oameni din fotbal. Pe 14 martie, în timpul meciului dintre PSG și Nantes, fotbaliștii campioanei Franței, Angel Di Maria și Marquinos au fost și ei victime ale hoților.

Presa din Hexagon anunța la momentul amintit că părinții lui Marquinos au fost sechestrați, iar soția lui Di Maria și copiii acestora au fost încuiați într-o debara în timpul jafului.

La solicitarea autorităților, argentinianul Angel Di Maria a fost scos de pe teren, în timpul meciului cu Nantes și transportat de polițiști la locuință pentru a fi alături de familia lui.

ADVERTISEMENT
Tags: