News

Un fost șef al băncii Gazprom, găsit mort în apartamentul său. Anchetatorii cred că și-a ucis soția și fiica înainte de a se sinucide

Vladislav Avaev, un fost vicepreședinte al băncii Gazprom, a fost găsit mort în locuința sa din Moscova, alături de fiica și soția sa. Anchetatorii cred că el le-a ucis pe cele două și după s-a sinucis.
19.04.2022 | 17:16
Un fost sef al bancii Gazprom gasit mort in apartamentul sau Anchetatorii cred ca sia ucis sotia si fiica inainte de a se sinucide
ADVERTISEMENT

Agențiile de presă din Rusia anunță că Vladislav Avaev, un fost vicepreședinte al băncii Gazprom, a fost găsit mort, alături de soția și fiica sa, de către o rudă în apartamentul lor din Moscova, notează Digi24.

Anchetatorii speculează o sinucidere

Primele informații de la fața locului indică faptul că Vasili Avaev, în vârstă de 51 de ani, și-ar fi ucis soția, Yelena, 47 de ani, și fiica în vârstă de 13 ani, Maria cu o armă de foc și după și-ar fi luat viața.

ADVERTISEMENT

“Avaev și-a ucis soția și fiica și s-a sinucis, potrivit informațiilor preliminare”, după cum a explicat o sursă apropiată de anchetă.

Anchetatorii au mai anunțat că tragedia ar fi fost descoperită de către o altă fiică a cuplului, Anastasia în vârstă de 26 de ani.

ADVERTISEMENT

Lângă cadavrul lui Vladislav Avaev a fost găsită o armă de foc despre care se crede că a fost folosită pentru cele două crime. În plus, nu există semne, susțin anchetatorii de la Comitetul de Investigații al Rusiei, care să indice faptul că acea armă sau celelalte 12 arme de foc din locuință.

Cine a fost Vladislav Avaev?

Informațiile din presa internațională arată că Vladislav Avaev a fost un apropiat al regimului condus de Vladimir Putin, ocupând mai multe poziții în administrația centrală pentru care a primit și o serie de distincții.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește averea pe care acesta o deținea, o parte semnificativă a fost produsă de o companie de construcții aflată în proprietatea sa.

Acesta a intrat în atenția mass mediei occidentale după ce a ocupat poziția de vicepreședinte al Gazprombank, poziție pe care a părăsit-o după câțiva ani. Mai trebuie precizat că informațiile despre activitatea sa în cadrul acestei instituții financiare sunt limitate.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește activitate sa din ultimii ani, jurnaliștii vestici explică faptul că Vladislav Avaev a fost implicat în administrarea unui start-up numit Carbonix, specializat în producerea unor implanturi care înlocuiesc oasele.

ADVERTISEMENT
Tags: