“Sper să reuşească PROIECTUL lui Dinamo!”

Florin Lovin s-a întors în ultima pauză competiţională în Liga I după ce patru ani şi jumătate s-a plimbat prin Germania şi Austria. Mijlocaşul care juca semifinala Cupei UEFA cu Steaua,...
06.04.2014 | 12:45
Sper sa reuseasca PROIECTUL lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Florin Lovin s-a întors în ultima pauză competiţională în Liga I după ce patru ani şi jumătate s-a plimbat prin Germania şi Austria. Mijlocaşul care juca semifinala Cupei UEFA cu Steaua, în primăvara lui 2006, este bucuros că proiectul Oţelului pare unul de viitor şi, înainte de meciul cu Dinamo, explică de ce nu credere că duelul cu roş-albii este foarte important pentru echipa sa.

Cum ai găsit Liga I după atîţia ani? Ce ţi se pare că s-a schimbat?

Din păcate, am regăsit un fotbal măcinat de probleme financiare grave, care au contribuit decisiv la scăderea nivelului Ligii I. Au dispărut echipe de tradiţie, cu suporteri numeroşi. În schimb, au apărut formaţii care adună maxim o mie de spectatori la un meci, fapt care reflectă dezinteresul din ce în ce mai accentuat faţă de acest fenomen social. Cel mai bun exemplu pentru a ilustra această imagine este uşurinţa cu care Steaua cîştigă campionat după campionat la multe puncte diferenţă, fără a diminua sub nicio formă meritele echipei.

ADVERTISEMENT

 Realist vorbind, unde vezi Oţelul în momentul în acest moment în Liga I?

– Sunt bucuros cînd văd că la fiecare meci jucăm un fotbal de calitate, plăcut ochiului şi că la fiecare meci nu am avut impresia că echipa adversă ne este superioară. Sunt trist, totuşi, să văd cum echipe care nu încearcă deloc să joace fotbal sunt peste noi în clasament.

 Ce vă lipseşte să urcaţi iar în top 5?

– Continuitate şi stabilitate pe toate planurile. Dacă vom reuşi să ţinem jucătorii actuali şi antrenorul, cred că vom avea un cuvînt greu de spus în campionatul viitor.

ADVERTISEMENT

Cu ce a venit Lienen în plus faţă de antrenorii români cu care ai lucrat?

– Nu ar fi corect să-l ridic eu acum în slăvi pe Lienen, dar în condiţiile grele de lucru de la Oţelul a reuşit să ne motiveze, să ne facă să realizăm că ne face datoria în primul rînd faţă de noi înşine, după aceea faţă de suporteri şi cei din jurul clubului.

Vă afectează mult problemele cu banii de la Oţelul?

– Dacă mă întrebi pe mine, eu zic că întîrzierile nu trebuie să influenţeze sub nicio formă prestaţia unui jucător, cît timp întîrzierile rămîn întîrzieri şi nu ceva mai mult. Dar eu vorbesc ca un om stabil din punct de vedere financiar, pentru care următorul salariu nu reprezintă o gură de oxigen menită să mă ajute să trec ziua de mîine. În acelaşi timp, trebuie înţeleşi jucătorii care au salarii de cîteva milioane pe lună, au familii, credite la bănci, iar gîndul le zboară cînd sunt la meciuri, la antrenamente. Marea problemă o reprezintă minciunile conducătorilor care săptămînă după săptămînă promit plata salariile şi trec luni de zile pînă se întîmplă acest lucru.

ADVERTISEMENT

E meciul cu Dinamo cel mai important de la revenirea ta în România?

– Sincer? Dinamo reprezintă un meci greu şi o provocare de a demonstra că sîntem o echipă din ce în ce mai puternică. Fiecare partidă împotriva unei contracandidate la retrogradare este decisiv, aşa că meciurile împotriva vecinelor noastre sunt mult mai importante.

Ce părere ai de proiectul lor şi de principiile pe care le aplică: ieftin şi tînăr?

– Sînt plăcut impresionat să văd o echipă care încearcă să promoveze jucători români tineri şi sper să şi reuşească acest proiect, să fie un exemplu în dauna celor care aduc jucători străini şi scumpi care nu aduc niciun plus de calitate campionatului. Ar trebui impus un număr de maxim şase jucători străini la fiecare echipă, astfel jucătorii români tineri ar avea o şansă în plus să fie promovaţi.

ADVERTISEMENT

______________________________________________________________________________________________________

Îi port un respect imens lui Cătălin Munteanu, un fotbalist genial cînd e sănătos. Am jucat multe meciuri contra lui şi este un jucător de un fair play rar întîlnit” (Florin Lovin, mijlocaş Oţelul Galaţi)

Sper să scăpăm de grijile retrogradării cît mai repede ca să ne putem descătuşa şi juca un fotbal din ce în ce mai frumos” (Florin Lovin, mijlocaş Oţelul Galaţi)

_______________________________________________________________________________________________________

169 de meciuri a strîns Florin lovin în Liga I pentru FCM Bacău, Steaua şi Oţelul

3 trofee a cucerit Lovin în palmares, toate în tricoul Stelei: două titluri (2005, 2006) şi o Supercupă (2006)

ADVERTISEMENT