Fotbal intern

Un fost stranier din Liga 1 face praf campionatul românesc: “Viitorul este singura echipă care joacă fotbal”

11.02.2020 | 21:01
Un fost stranier din Liga 1 face praf campionatul romanesc Viitorul este singura echipa care joaca fotbal
ADVERTISEMENT

Aventura atacantului finlandez Vahid Hambo în campionatul României a fost una scurtă, dar foarte intensă. În cele șase luni petrecute la Astra Giurgiu, acesta s-a confruntat însă cu multe probleme ”mioritice” și a avut timp să realizeze ce echipe joacă fotbal în Casa Pariurilor Liga 1.

Un fost atacant de la Astra face praf campionatul românesc: “Viitorul este singura echipă care joacă fotbal”

Vahid Hambo a semnat cu Astra Giurgiu în februarie 2019, însă nu a avut timp să demonstreze aproape nimic în tricoul formației patronate de Ioan Niculae.

ADVERTISEMENT

Finlandezul de 25 de ani a avut însă suficient timp pentru a realiza care e nivelul fotbalului românesc.

Într-un interviu acordat presei din țara sa natală. Hambo șterge pe jos cu fotbalul românesc și spune că doar Viitorul lui Gică Hagi joacă fotbal.

ADVERTISEMENT

”Echipele din România sunt un dezastru din punct de vedere tactic. Antrenorii se schimbă ca la ruletă. Starurile echipelor decide cum și când se antrenează.

Viitorul este singura echipă care joacă fotbal. La gruparea lui Hagi toți jucători au salariile la același nivel, nu au mașini de fițe, disciplina de de bază și toți locuiesc în același hotel la sediul clubului”

ADVERTISEMENT
  • 2 goluri (în Cupa României) și 8 meciuri a adunat Hambo pentru Astra Giurgiu în sezonul 2019-2018

Hambo dezvăluie condițiile de la Astra: ”Era plin de gândaci și mă antrenam printre vaci”

Hambo le-a descris conaționalilor săi condițiile groaznice din România. Acesta povestește cum au decurs ședințele de pregătire la Giurgiu.

ADVERTISEMENT

”Când am ajuns la echipă am întrebat unde să mă antrenez, pe teren sau în sala de forţă, dar mi s-a spus că afară. Am ieşit pe un câmp, în afara stadionului, unde am alergat prin noroi, printre vaci. Și asta a durat câteva câteva zile. Stadionul de la Astra era catastrofal.

Dușurile erau, de fapt, niște ţevi care împroşcau apă în toate direcţiile. Erau cabluri atârnate pe toţi pereţii. Lămpile stăteau să cadă, dar jucătorii aveau salarii mari şi tricouri de sute de euro. Erau păianjeni peste tot, iar gândacii nici nu se mai agitau pe pereţi”, a mai spus finlandezul.

Hambo, despre Alibec: ”Venea cu McLaren, dar îi cerea mamei sale bani de benzină”

Fotbalistul nordic a fost șocat de faptul că un coleg de-al său, Denis Alibec, avea o mașină se sute de mii de euro, dar nu avea bani pentru carburant.

”Acolo (n.r. în România) trebuie să ai mașină de lux și haine de firmă, dar nu contează ce mănânci. Unul dintre colegi venea cu un bolid McLaren la antrenament, o mașină în valoare de 200.000 de euro.

Tot el mai declarare în ziare că îi cere mamei sale bani de benzină”, a mai povestit fotbalistul finlandez.

ADVERTISEMENT