News

Un fost trăgător de elită al armatei americane a ucis 4 persoane, în Florida. Printre victime, un bebeluș de 3 luni

Un adevărat masacru a fost consemnat duminică în statul american Florida. Un fost trăgător de elită al armatei SUA a ucis 4 persoane, printre care și un bebeluș de 3 luni.
06.09.2021 | 10:18
Un fost tragator de elita al armatei americane a ucis 4 persoane in Florida Printre victime un bebelus de 3 luni
ADVERTISEMENT

Tragedie de proporții consemnată în acest weekend peste ocean. Un fost trăgător de elită al armatei americane a împușcat mortal 4 persoane, în Florida. Printre victime se numără și un bebeluș de 3 luni.

Atacatorul, Bryan Riley, este un veteran al războaielor din Irak şi Afganistan. Acesta ar fi declarat poliției că este un ‘survivalist’ (persoană antrenată să supravieţuiască) şi că a luat metamfetamină.

ADVERTISEMENT

Patru persoane din Florida, printre care un bebeluș de 3 luni, împușcate mortal de un fost trăgător de elită

Fostul pușcaș marin a ucis un bărbat de 40 de ani, o femeie de 33 de ani şi pe fiul de 3 luni al acesteia, precum şi pe bunica bebeluşului, în vârstă de 62 de ani.

Tragedia a fost raportată într-o zonă rezidențială din comitatul Polk, în Florida, a declarat şeriful local, Grady Judd, conform publicației The Ledger.

ADVERTISEMENT

Riley, în vârstă de 33 de ani, purta o vestă antiglonţ în timpul atacului. Presa americană scrie că acesta a mai rănit o fetiţă de 11 ani, înainte de a se preda poliţiei după un schimb de focuri intens.

Rănit și el în timpul schimbului de focuri, fostul trăgător de elită a fost transportat de urgenţă la un spital local, unde a încercat din nou să îi atace pe poliţişti şi a fost nevoie să fie sedat.

ADVERTISEMENT

După ce a primit ajutor medical, a fost transferat într-o închisoare locală. Motivul atacului nu este clar deocamdată, potrivit şerifului comitatului.

Atacatorul american, grave probleme psihice: ”I-a spus iubitei că a început să vorbească cu Dumnezeu”

Autoritățile SUA au spus că iubita lui Riley, care locuia împreună cu acesta de 4 ani, a fost cooperantă și a fost extrem de șocată când a auzit gestul partenerului ei de viață.

ADVERTISEMENT

Aceasta le-a spus polițiștilor că Bryan nu a fost niciodată violent, dar a suferit unele tulburări psihice în ultima perioadă.

”Acum aproximativ o săptămână, sănătatea sa mintală s-a înrăutățit și i-a spus iubitei sale că a început să vorbească cu Dumnezeu”, a declarat șeriful din comitatul Polk, Grady Judd, potrivit sursei citate.

Criminalul le-a declarat polițiștilor că, înainte să comită crimele, victimele ”m-au implorat să le las în viață, dar eu tot le-am omorât”, a mai spus șeriful la o conferință de presă, adăugând: ”Dacă nu era deja diabolic ce făcuse, a împușcat și a ucis și un câine” .

”Înainte de această dimineață (n.r. duminică), acest tip era un erou de război. A luptat pentru țara sa din Afganistan și Irak”, a spus Judd. Șeriful a adăugat apoi, cu regret că ”Din păcate, în această dimineață, acesta a devenit un ucigaș cu sânge rece”.

ADVERTISEMENT
Tags: