Fotbal intern

Louis Munteanu, aproape de un transfer la Fiorentina. Care sunt cifrele mutării

16.09.2020 | 19:21
Louis Munteanu aproape de un transfer la Fiorentina Care sunt cifrele mutarii
Louis Munteanu se transferă la Fiorentina. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi este aproape să dea o nouă lovitură pe piața transferurilor și să-l transfere la Fiorentina pe Louis Munteanu, pentru care ar urma să încasese 1,5 milioane de euro.


UPDATE 16 septembrie, 19:20 / Loius Munteanu şi-a dat acordul pentru transferul la Fiorentina şi va semna în orele ce urmează contractul cu gruparea italiană, scrie GSP.

ADVERTISEMENT

Suma de transfer depăşeşte 1 milion de euro, iar salariul jucătorului este cifrat la 7.000 de euro lunar, conform Prosport. Munteanu va trebui însă să-şi achite singur cazarea.

Atacantul e considerat un tânăr de mare viitor şi îi va fi greu să îşi câştige un loc în ofensiva italienilor, care au trei vârfuri tinere şi valoroase: Christian Kouame (22 de ani, 17,5 milioane de euro), Dusan Vlahovic (20 de ani, 16 milioane) şi Patrick Cutrone (22 de ani, 15,5 milioane).

ADVERTISEMENT

Hagi are relații foarte bune cu conducerea Fiorentinei, după ce l-a transferat la Florența pe Ianis, iar mutarea era ca și perfectată. Patronul Viitorului s-a trezit însă în birou cu părinții jucătorului naționalei U19 a României.

Aceștia au insistat ca fotbalistul să mai rămână la Ovidiu, pentru că Louis nu-și dorește încă să facă pasul în străinătate, iar „Regele” nu a avut de ales și a fost nevoit să accepte situația.

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu are 21 de meciuri și trei goluri în Liga 1. Gheorghe Hagi: ,,E în plină ascensiune

Gheorghe Hagi a avut tot timpul încredere în Louis Munteanu și l-a lăudat cu fiecare ocazie: ,,Ca un jucător de 2002 să aibă trei goluri din cinci sau șase meciuri… Nimeni nu scrie în România de asta. Poate pentru unii e normal. Eu încă cred că sunt lucruri extraordinare. Nu am văzut în aceste săptămâni să vină cineva să facă un interviu cu Louis Munteanu”, spunea Hagi supărat în urmă cu mai puțin de o lună.

Deznodământul acestei mutări este cu atât mai surprinzător, ținând cont că jucătorul era ca și transferat. El urma să plece în Italia pentru vizita medicală la Fiorentina, cu care urma să semneze un contract pe cinci sezoane: ,,Un jucător care explodează la vârsta lui, nu l-a întrebat nimeni de unde ai apărut, unde ai stat, ce îți place să mănânci. Pentru mine e un păcat”.

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu e plătit la Viitorul cu 500 de euro și a refuzat un salariu mult mai mare la Fiorentina

Dacă jucătorii lui Dinamo s-a plâns de salariile mici pe care le încasează, puștiul lui Hagi a preferat să rămână la Ovidiu, deși câștigă 500 de euro pe lună, adică aproximativ 2500 de lei: ,,Îl ştiţi, de acum, pe Louis Munteanu. E în plină ascensiune. A marcat goluri în campionat. Ştiţi ce salariu are? 500 de euro pe lună! Acum însă trebuie să i-l măresc, să vedem”, spunea Hagi, sezonul trecut.

Puștiul de 19 ani are cifre extrem de bune pentru vârsta lui, cea mai mare performanță a carierei o constituie faptul că și-a făcut loc în “11”-le ideal al ediției 2019 a puternicului turneu internațional Puskas Suzuki Cup, unde FC Viitorul U17 a obținut victorii importante în fața celor de la Real Madrid, Panathinaikos și Honved Budapesta.

Louis Munteanu a debutat în Liga 1 pe 27.10.2019, în partida Dinamo București – FC Viitorul Constanța 3-2, din etapa a 14-a din sezonul 2019/2020 și a evoluat pentru toate echipele naționale de juniori U15, U16 și U17, iar la lotul național U19 a debutat în 2019, deși este cu un an mai mic decât restul colegilor săi de la lot.

Atacantul Louis Munteanu este un produs 100% al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, iar Louis a câștigat deja două trofee în sezonul 2018-19 alături de lotul U17: Liga Elitelor și Supercupa României.

Tot în 2019 a câștigat titlul național și cu echipa de juniori U19, pentru ca în 2020 să fie eroul formației U19 la turneul final al Campiontului Național, fiind decisiv în câștigarea unui nou titlu: a marcat cele două goluri ale victoriei din semifinale cu CFR Cluj, apoi a marcat din nou în finala cu Dinamo București, atât în timpul regulamentar de joc cât și la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT