Sport

Un fotbalist care a jucat cu Messi şi Ronaldo face comparaţia: „Cristiano se antrenează ca un animal“

12.12.2020 | 14:34
Un fotbalist care a jucat cu Messi si Ronaldo face comparatia Cristiano se antreneaza ca un animal
Comparaţie Messi-Ronaldo. FOTO: football-espana.net
ADVERTISEMENT

Plecat de la Barcelona lui Messi la Juventusul lui Cristiano Ronaldo în această vară, brazilianul Arthur a jucat aşături de cei doi mari campioni. Iar după revanşa luată pe Camp Nou (3-0 pentru Juventus) în ultimul meci din grupa de Liga Campionilor, mijlocaşul a făcut o comparaţie aceştia.

Arthur a ajuns la campiona Italiei pe 1 septembrie într-un schimb cu Miralem Pjanic, iar Juventus a mai avut de achitat încă 12 milioane de euro. În cele 3 luni, a jucat în şase etape de Serie A şi în toate meciurile din Champions League, în trei ca titular, fără să marcheze sau să dea vreo pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

La Barcelona, a stat două sezoane, în care a prins 72 de partide, marcând de 4 ori şi oferind 6 assist-uri pentru colegii lui.

Arthur: „Messi şi Ronaldo nu se deconectează niciodată, dar Cristiano vorbeşte mai mult“

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo vor fi mereu comparaţi, cei mai mari jucători ai generaţiei lor şi unii dintre cei mai mari din istorie. Iar cel mai bine pot fi analizaţi de fotbalişti care au jucat alături de ei.

ADVERTISEMENT

„Sunt campioni dincolo de orice alt lucru. Din acest punct de vedere, Messi şi Ronaldo sunt identici. Întotdeauna concentraţi de la început până la sfârşit.

Dacă marchează de trei ori, ei se gândesc imediat la un al patrulea gol, nu se deconectează niciodată. E impresionant şi, în acelaşi timp, motivant, pentru că te determină şi pe tine să dai totul.

ADVERTISEMENT

În comparaţie cu Messi, Ronaldo vorbeşte mai mult şi e mai disponibil. Niciodată nu dă înapoi dacă e nevoie să ajute un coleg şi o face mereu cu o determinare feroce.

Se antrenează ca un animal, nu ştie ce este aceea o pauză şi te împinge şi pe tine să dai ce ai mai bun. Îmi spune şi ce să mănânc, nu lasă nimic la voia întâmplării“, a povestit Arthur.

ADVERTISEMENT

Verdictul lui Mircea Lucescu în duelul Messi-Ronaldo

Barcelona şi Juventus au fost adversare în grupa G a Ligii Campionilor, iar după 6 partide au terminat la egalitate de puncte, italienii pe primul loc, graţie rezultatelor directe. Juventus a câştigat cu 3-o pe Camp Nou (Ronaldo a marcat o dublă din penalty), după ce, în tur, Barcelona se impusese la Torino cu 2-0 (Messi a închis tabela de la 11 metri).

Din aceeaşi grupă, a făcut parte şi Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, care i-a analizat, de asemenea, pe Messi şi Ronaldo, dar din punct de vedere al stilului de joc.

„M-am întâlnit cu ei de multe ori, dar nu și jucătorii mei. Va trebui să le explic cum sunt. Messi e un jucător scund, care face lucruri excepționale pe spații mici, unde se bazează pe accelerația sa, pe încrederea în sine și pe driblinguri.

Ronaldo e un jucător diferit, pentru că îi place să înscrie atât de mult încât are nevoie de spații mai mari. El are nevoie de ajutorul tuturor, de ajutorul coechipierilor.

Messi poate face multe lucruri de unul singur. Ronaldo are capacitatea aceasta în careu sau la 20 de metri de poartă, când încearcă să profite de culoarele produse de alții și marchează. Sunt diferiți, dar ambii sunt jucători cu adevărat puternici“, a declarat Mircea Lucescu, potrivit UEFA.com.

ADVERTISEMENT