Sport

Un fotbalist cu trei selecţii pentru România vrea să joace în naţionala Ungariei. Edi Iordănescu l-a pus pe lista de aşteptare

Fotbalistul Claudiu Bumba a adunat trei selecții la naționala României, dar doar în meciuri amicale, iar acum se pregătește să joace pentru reprezentativa Ungariei.
28.06.2022 | 10:35
Un fotbalist cu trei selectii pentru Romania vrea sa joace in nationala Ungariei Edi Iordanescu la pus pe lista de asteptare
Fotbalistul Claudiu Bumba a adunat trei selecții la naționala României, dar doar în meciuri amicale, iar acum se pregătește să joace pentru reprezentativa Ungariei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 28 de ani a avut un sezon foarte bun cu Kisvarda și în această vară a fost achiziționat de Fehervar, ocupanta locului 4 în campionatul Ungariei.

Ungaria, aproape de a avea la națională un fotbalist ce a jucat pentru România

Fotbalistul care a reprezentat România în amicalele cu Turkmenistan (2012), Bulgaria și Moldova (2015) și-a depus actele pentru a obține cetățenia maghiară și speră ca într-o zi să îmbrace tricoul selecționatei Ungariei.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Nemzeti Sport, Claudiu Bumba trebuia să depună jurământul pentru a deveni cetățean maghiar la 5 iulie, dar a cerut o amânare pentru că la acea dată este plecat în cantonament în Austria cu noua sa echipă, Fehervar.

”Potrivit agentului său, Claudiu Bumba e convins că, dacă va juca bine la noua echipă, are o șansă bună să fie convocat la echipa națională a Ungariei. Fotbalistul a jucat pentru România doar în meciuri amicale, astfel că, potrivit regulamentului FIFA, nu va fi niciun obstacol să joace pentru altă echipă națională”, notează  sursa citată.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, jucătorul dezvăluia că selecționerul Ungariei, Marco Rossi, s-a interesat de situația sa. Tehnicianul italian nu a negat niciodată interesul pentru naturalizarea lui Bumba, acesta reprezentând o variantă viabilă pentru naționala maghiară.

Bumba, monitorizat și de Edi Iordănescu

În luna martie, înainte de primele sale partide la cârma echipei naționale a României, selecționerul Edi Iordănescu anunțat că mai mulți jucători sunt pe lista posibililor convocați, printre aceștia fiind și Claudiu Bumba, dar acesta nu a prins lotul nici atunci, nici la începutul lunii pentru partidele din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

”Îi avem pe Screciu, Petrila, Mogoş, Bicfalvi, Nedelcu, Hanca, Rotariu, Alex Băluţă, Bumba, Anton sau Cristi Ganea, toţi monitorizaţi atent. Avem aşteptări pentru că există valoare şi potenţial.

Deşi am enumerat mulţi tricolori, vă asigur de faptul că acestă enumerare nu are caracter exhaustiv. Nu sunt nicidecum toţi jucătorii pe care îi monitorizăm şi pe care ne-am putea baza începând de la acţiunea următoare!”, declara Iordănescu jr. la acel moment.

ADVERTISEMENT

Pe vremea când era doar un junior, Claudiu Bumba și-a încercat norocul la o preselecție la FCSB, însă nu a trecut testul. Însă, cea mai mare dezamăgire a sa de la acea vreme este faptul că a fost jignit de președintele Valeriu Argăseală.

ADVERTISEMENT