Fotbal international

Un fotbalist de 250.000 de euro, decisiv în Japonia – Costa Rica 0-1! I-a luat apărarea selecţionerului după umilinţa cu Spania. Video

Un fotbalist evaluat la 250.000 de euro a fost eroul meciului Japonia - Costa Rica 0-1. Cine este jucătorul care a făcut diferenţa.
27.11.2022 | 16:32
Un fotbalist de 250000 de euro decisiv in Japonia  Costa Rica 01 Ia luat apararea selectionerului dupa umilinta cu Spania Video
Keysher Fuller a marcat singurul gol al meciului Japonia - Costa Rica 0-1
ADVERTISEMENT

Costa Rica a obţinut prima victorie de la Campionatul Mondial 2022, după 1-0 cu Japonia, la câteva zile de la eşecul umilitor în faţa Spaniei, scor 0-7. Keysher Fuller a fost eroul costaricanilor, cu un gol marcat în finalul meciului de pe stadionul “Ahmad bin Ali”.

Keysher Fuller, eroul din Japonia – Costa Rica 0-1. E la cel mai important gol marcat la naţională

În minutul 81 al meciului Japonia – Costa Rica, Yeltsin Tejeda i-a pasat ideal lui Keysher Fuller, care l-a învins pe Shuichi Gonda cu un şut plasat din marginea careului. Fundaşul dreapta a făcut astfel uitată umilinţa cu Spania şi i-a dat şansa selecţionatei lui Luis Fernando Suárez să lupte pentru un loc în optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Evaluat la 250.000 de euro, Keysher Fuller a jucat doar la echipe din ţara natală, iar în prezent este legitimat la Herediano, unde evoluează din 2018. În trecut, fundaşul dreapta a jucat la echipe din ligile inferioare, precum Generación Saprissa Tibas şi Uruguay de Coronado, iar saltul spre prima divizie a venit în 2017, după transferul la Municipal Grecia.

Ajuns la 28 de ani, Keysher Fuller are 33 de selecţii la naţională şi 3 goluri marcate. Până la reuşita cu Japonia, atât de importantă pentru cariera fundaşului dreapta, mai marcase cu Jamaica, într-un amical, şi cu SUA, în preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

Keysher Fuller i-a luat apărarea selecţionerului după Spania – Costa Rica 7-0

Integralist în Spania – Costa Rica 7-0, Keysher Fuller a sărit în apărarea lui Luis Fernando Suárez, după ce presa locală i-a cerut demisia. Fotbalistul de 28 de ani a susţinut că jucătorii sunt cei care trebuie criticaţi pentru umilinţa din primul meci de la Campionatul Mondial 2022.

“Ne asumăm înfrângerea pentru că noi am fost pe teren. Staff-ul tehnic nu are nicio vină. Noi suntem responsabili pentru ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Spania. Lucrurile nu au ieşit aşa cum ne doream, dar trebuie să fim curajoşi şi să jucăm cu totul altfel împotriva Japoniei”, spunea Keysher Fuller.

ADVERTISEMENT

Costa Rica, meci decisiv cu Germania pentru calificarea în optimile de finală

Costa Rica speră la o calificare în optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022, însă misiunea se anunţă de-a dreptul imposibilă. În ultima etapă din Grupa E, selecţionata lui Luis Fernando Suárez va întâlni Germania.

Pentru a prinde optimile de finală, Costa Rica are nevoie de o victorie cu Germania, iar Spania să învingă la scor Japonia. Cu un golaveraj negativ, 1-7, costaricanii nu stau doar la mâna lor pentru a bifa o calificare surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

“Sunt lucruri care se întâmplă în fotbal, nu am fost prima selecţionată care a suferit o astfel de înfrângere. Important este că ne-am trezit. Vrem să luptăm până la final şi avem şansa să ne calificăm după ultima etapă”, a declarat Joel Campbell, la finalul meciului cu Japonia.

ADVERTISEMENT