Sport

Un fotbalist de bază a fugit de la FC U Craiova și a semnat în Ungaria. Clubul lui Adrian Mititelu a făcut plângere la FIFA!

FC U Craiova 1948 acuză clubul maghiar Kisvarda de lipsă de fair-play. Oltenii susțin că Dominik Kovacic a părăsit cantonamentul echipei fără acordul clubului pentru a semna un nou contract cu formația din Ungaria.
01.07.2022 | 21:21
Un fotbalist de baza a fugit de la FC U Craiova si a semnat in Ungaria Clubul lui Adrian Mititelu a facut plangere la FIFA
Un fotbalist de bază a fugit de la FC U Craiova și a semnat în Ungaria. Clubul lui Adrian Mititelu a făcut plângere la FIFA! sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dominik Kovacic a părăsit cantonamentul echipei fără vreun acord din partea clubului, pentru a semna cu Kisvarda. După prezentarea oficială a fundașului croat la formația maghiară, FC U Craiova 1948 a depus o plângere la FIFA pentru comportamentul lipsit de fair-play al vicecampioanei din Ungaria.

Un fotbalist de bază al celor de la FC U Craiova a părăsit cantonamentul oltenilor și a semnat în Ungaria. Clubul lui Adrian Mititelu a sesizat FIFA

FC U Craiova 1948 a făcut plângere la FIFA, după ce Dominik Kovacic a fugit din cantonamentul echipei să semneze cu Kisvarda. Fotbalistul croat al „alb-albaștrilor” avea un contract valabil până în vara anului 2024 cu trupa antrenată de Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

Înțelegerea lui Dominik Kovacic cu FC U Craiova a fost prelungită pentru încă două sezoane la sfârșitul lunii iunie. Fostul jucător al oltenilor a ajuns astăzi în cantonamentul formației din Ungaria și a început stagiul de pregătire împreună cu lotul antrenat de Gabor Eros.

„Fotbal Club Universitatea Craiova 1948 a sesizat, în cursul zilei de azi, FIFA despre comportamentul neregulamentar și lipsit de fair-play al clubului maghiar Kisvárda. Astfel, la echipa menționată mai sus a fost prezentat jucătorul

ADVERTISEMENT

Dominik Kovačić, acesta aflându-se sub contract cu echipa noastră până la 30 iunie 2024. Fundașul croat a părăsit astăzi cantonamentul echipei fără acordul clubului, încălcând astfel contractul încheiat în iunie 2021”, se arată în comunicatul emis de FC U Craiova 1948.

Primele declarațiile ale lui Dominik Kovacic, după ce a fugit din cantonamentul celor de la FC U Craiova: „ Sunt foarte fericit că am semnat contractul”

Dominik Kovacic este noul jucător al vicecampioanei Ungariei, Kisvarda. Clubul care va evolua în preliminariile Conference League va juca un meci amical împotriva celor de la FC U Craiova 1948. Fundașul croat își va întâlni luni, foștii colegi de la formația din Bănie.

ADVERTISEMENT

„Dominik Kovacic a ajuns în Vorau, Austria pentru a semna contractul cu echipa noastră. Fundașul central în vârstă de 28 de ani este cetățean croat, iar contractul său cu echipa FC Universitatea Craiova 1948 a expirat în ultima zi a lunii iunie.

Își va putea întâlni fosta echipă chiar luni (n.r. – 4 iulie), aceștia urmând a fi al doilea nostru adversar din Vorau. Primul va fi Hajduk Silit, sâmbătă dimineață, partidă care ar fi putut să fie interesantă pentru el, însă nu se va putea afla încă pe teren”, au transmis maghiarii pe site-ul oficial al echipei.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al oltenilor a oferit primele declarații după ce a semnat cu Kisvarda și s-a antrenat alături de vicecampioana Ungariei. Dominik Kovavic a mărturist că a rămas impresionat de fotbalul și infrastructura fotbalului maghiar.

„Sunt foarte fericit că am semnat contractul cu noua mea echipă, sunt entuziasmat să întâlnesc staff-ul și noii mei coechipieri. Am încredere că vom putea crește împreuna ca o echipă și că ne vom putea pregăti așa cum trebuie pentru campionat” a spus fotbalistul croat.

„Am auzit numai lucruri bune despre Kisvarda și campionatul maghiar, știu că infrastructura de aici este la un nivel foarte bun, sunt nerăbdător să experimentez aceste lucruri”, a mai spus Dominik Kovacic, după ce a fost prezentat oficial de Kisvarda.

  • 28 de ani are Dominik Kovavic
  • 38 de prezențe a strâns croatul în sezonul trecut la FC U Craiova
  • 500.000 de euro este valoarea fotbalistului, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT