Fotbal international

Un fotbalist de la Saint Etienne a fost împușcat mortal! Era prieten bun cu Bafetimbi Gomis

10.09.2018 | 15:39
Un fotbalist de la Saint Etienne a fost impuscat mortal Era prieten bun cu Bafetimbi Gomis

O adevărată tragedie s-a petrecut în Franța acolo unde un fotbalist de la Saint Etienne a fost împușcat mortal într-un schimb de focuri! William Gomis avea numai 19 ani și era căpitanul echipei secunde a grupării din Hexagon. Întreaga scenă s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, în localitatea La Seyne-sur-Mer, o suburbie a orașului Toulon, din sudul Franței.

Presa din Franța precizează că jucătorul nu are absolut nicio legătură de rudenie cu celebrul atacant Bafetimbi Gomis care acum joacă pentru Al-Hilal. De remarcat şi că vârful ajuns în zona arabă a fost şi el la rândul său un produs al clubului Saint Etienne. Mai mult de atât, cei doi erau prieteni şi Bafetimbi obișnuia să-l numească pe William drept “frățiorul meu mai mic”.

Un fotbalist de la Saint Etienne a fost împușcat mortal!

William Gomis nu a fost singura victima – alături de el, în schimbul de focuri și-a mai pierdut viața și un băiat de 14 ani. De precizat că până în acest moment, autoritățile franceze au refuzat să ofere mai multe detalii referitoare la tragicul eveniment. Clubul a postat un comunicat pe site-ul oficial, în care anunță cu tristețe cele întâmplate.

”Apreciat de foltii săi colegi şi de tehnicieni pentru calităţile sale umane, tânărul jucător, care ar fi împlinit 20 de ani în decembrie, a petrecut prima parte a carierei la club, unde venise la vârsta de 15 ani”, se arată în comunicatul grupării franceze.

Un jucător al grupării franceze Saint Etienne a fost ucis

William Gomis plecase de la Saint-Etienne chiar în această vară, în ciuda faptului că i se oferise un nou contract. Acesta era supărat pentru faptul că nu apucase să joace pentru prima echipă a clubului, deşi bifase 18 jocuri pentru echipa secundă în National, fiind căpitanul obişnuit.

În Franţa, campionatul a ajuns la etapa a cincea. După primele patru runde, Paris Saint Germain s-a instalat deja în fotoliul de lider. Gruparea antrenată de Thomas Tuchel are patru victorii din patru posibile, a marcat până acum 13 goluri și a primit numai patru. Podiumul este întregit de Dijon și Toulouse, ambele fiind la egalitate de puncte, 9. Dacă Toulouse a pierdut chiar în prima etapă a campionatului, după care a bifat numai victorii, pentru Dijon lucrurile stau fix invers. A câștigat primele trei jocuri, apoi s-a recunoscut învinsă pe propriul teren după jocul cu Caen, scor 0-2.

Căpitanul echipei secunde a celor de la Saint Etienne a fost omorât

Deși nu mai evolua pentru echipa secundă a celor de la Saint Etienne, William Gomis a recunoscut că visul său era să prindă măcar un joc în tricoul primei formații. Din păcate, jucătorul a fost omorât în urma unui schimb de focuri. Saint Etienne se află undeva la mijlocul clasamentului în Ligue 1 după primele patru jocuri. O singură victorie are până acum și aceea bifată chiar în prima rundă, scor 2-1, împotriva celor de la Guincamp, după care au urmat trei remize. Strasbourg, Montepellier și Amiens sunt formațiile care au terminat la egalitate cu Saint Etienne. De remarcat că în ultimele două jocuri din campionat, cele cu Montepellier și Amiens, trupa din Saint Etienne nu a reușit să marcheze, de fiecare dată tabela de marcaj afișand la finalul întâlnirii, scorul 0-0.

19 ani avea William Gomis în momentul în care a fost ucis