Fotbal intern

Un fotbalist din Liga 1 Betano este antrenat de Sven-Goran Eriksson şi merge la Cupa Asiei! Când debutează

06.01.2019 | 17:58
Un fotbalist din Liga 1 Betano este antrenat de SvenGoran Eriksson si merge la Cupa Asiei Cand debuteaza

Cupa Asiei a început sâmbătă, iar un fotbalist din Liga 1 Betano este printre jucătorii care vor participa la prima competiţie importantă a anului. Daisuke Sato, fundaşul stânga al lui Sepsi Sfântu Gheorghe, a fost selecţionat de Sven-Goran Eriksson în lotul echipei naţionale a Filipinelor, selecţionată calificată în premieră la Cupa Asiei.

Fotbalistul de 24 de ani este unul dintre cei mai importanţi jucătorii ai filipinezilor şi are şanse mari să fie titular în toate meciurile de la Cupa Asiei, competiţie care se dispută în Emiratele Arabe Unite. Filipine va juca luni, 7 ianurie, primul meci în Grupa C din AFC Asian Cup contra Coreei de Sud. Selecţionata antrenată de Sven-Goran Eriksson va mai întâlni Kârgâzstan şi China, naţională antrenată de Marcelo Lippi.

Cine este Daisuke Sato, fotbalistul din Liga 1 Betano care merge la Cupa Asiei

Daisuke Sato este singurul fotbalist din Liga 1 Betano care va participa în Cupa Asiei. Fundaşul de 24 de ani a fost transferat de Sepsi Sfântu Gheorghe în ianuarie 2018 şi a jucat 34 de meciuri pentru formaţia antrenată de Eugen Neagoe. Fotbalistul filipinez a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Global, Politehnica Iaşi şi Horsens. Daisuke Sato a bifat 41 de selecţii pentru echipa naţională a Filipinelor şi a marcat trei goluri din 2014 şi până în prezent.

Daisuke Sato este singurul fotbalist din Liga 1 Betano care va participa la Cupa Asiei
Daisuke Sato este singurul fotbalist din Liga 1 Betano care va participa la Cupa Asiei

“O să fac tot ce pot ca Sepsi să se salveze de la retrogradare, iar fanii să fie mulțumiți. Clubul are ambiții mari și sunt fericit c-am venit aici. Sunt primul jucător din campionatul filipinez care s-a transferat în Europa și sunt mândru de lucrul ăsta. N-a fost simplu, doar eu știu cât am muncit să ajung aici. Dar în Europa evoluează și alți fotbaliști filipinezi, unii chiar la cluburi din Anglia sau Germania. Ce-i drept, ei s-au născut și au evoluat aici, asta e diferența. Oricum, mi-ar plăcea să-i prind din urmă”, declara Daisuke Sato pentru theplaymaker după ce a semnat cu Sepsi Sfântu Gheorghe.