Fotbal international

Pedeapsă blândă pentru Kieran Trippier, implicat în pariuri sportive. Englezii au anunțat oficial cât stă

23.12.2020 | 16:37
Pedeapsa blanda pentru Kieran Trippier implicat in pariuri sportive Englezii au anuntat oficial cat sta
ADVERTISEMENT

Un fotbalist din naționala Angliei a fost suspendat pentru că s-a implicat în pariuri. Kieran Trippier, fundașul lui Atletico Madrid, a fost audiat de federația din „Albion” și a aflat că va sta pentru 10 săptămâni. 

UPDATE, 23 decembrie, ora 16:45 / Kieran Trippier și-a aflat suspendarea. Englezii de la The Sun informează că FA a luat decizia de a-l suspenda pentru 10 săptămâni le fundaș acesta va rata meciurile lui Atletico Madrid din UEFA Champions League, împotriva lui Chelsea. Suspendarea sa va lua sfârșit în prima săptămână din martie. Chiar dacă va rata duelurile din Liga Campionilor, Trippier se poate considera norocos. Discuțiile inițiale implicau o suspendare de 24 de săptămâni.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 13 octombrie, ora 20:24

În vârstă de 30 de ani, Trippier s-a transferat la finalul sezonului trecut de la Tottenham Hotspur la Atletico Madrid, după ce a ajuns cu londonezii până în finala UEFA Champions League.

Trippier va fi audiat de o comisie federală a englezilor și a fost trimis acasă din cantonamentul reprezentativei lui Gareth Southgate.

ADVERTISEMENT

Un fotbalist din naționala Angliei riscă o suspendare de 6 luni pentru pariuri. Ar fi oferit ponturi pe WhatsApp

Kieran Trippier este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai Angliei, mai ales după ce a înscris un gol superb în finala Cupei Mondiale din 2018. El a înscris atunci din lovitură liberă, împotriva Croației și, chiar dacă „leii” nu s-au calificat, au sperat la o finală de Mondial grație fundașului dreapta.

Deși a plecat din Premier League, Gareth Southgate a continuat să mizeze pe Kieran Trippier și l-a folosit titular în mod constant, atât în banda dreaptă a apărării, cât și pe postul de fundaș stânga. Jucătorul lui Atletico Madrid se află acum într-o situație grea și riscă o suspendare de șase luni din toate competițiile.

ADVERTISEMENT

El este acuzat că a pariat, în luna iulie a anului trecut, și va fi audiat de Football Association, principalul for fotbalistic din Anglia. Trippier a plecat marți, 13 octombrie, din cantonamentul echipei Angliei și susține că nu a pariat nici personal, nici prin intermediul altor persoane. În mod oficial, Trippier a plecat din cantonament „din motive personale”, anunță The Athletic.

Aceeași sursă susține că acuzele împotriva lui Trippier datează încă din luna mai și că fotbalistul este acuzat că a oferit unui grup de prieteni un pont legat de transferul său la Atletico, prin intermediul aplicației WhatsApp. Conform regulamentului FA, oferirea de astfel de informații este interzisă.

ADVERTISEMENT

Ce riscă Trippier și ce spune selecționerul Angliei

Dacă va fi găsit vinovat, Tripier riscă o suspendare de până la șase luni din toate competițiile fotbalistice. Și Daniel Sturridge a trecut printr-o situație similară, în 2018, când i-a dezvăluit fratelui său că este aproape de un transfer la FC Sevilla, de la Liverpool. El a fost atunci suspendat timp de patru luni.

Selecționerul Angliei, națională care va juca miercuri, 14 aprilie, contra reprezentativei Danemarcei, a afirmat că se concentrează în continuare pe meciul din UEFA Nations League, însă a recunoscut că situația lui Trippier reprezintă o problemă.

„Nu pot spune prea multe, pentru că această situație nu e ceva ce aș putea controla. Trebuie să mă concentrez pe pregătirea echipei cu jucătorii pe care îi am la dispoziție. Trebuie să trecem și prin această situație”, a spus Gareth Southgate.