Fotbal international

Un fotbalist din Serie A a uimit Italia! Thiago Cionek a prins un hoţ care spărgea un magazin

16.03.2020 | 14:44
Un fotbalist din Serie A a uimit Italia Thiago Cionek a prins un hot care spargea un magazin
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care Italia străbate cele mai grele zile din istoria sa după cel de-Al Doilea Război Mondial, lupta cu coronavirusul fiind crâncenă în Peninsulă și departe de a fi soluționată, gestul fundașului lui SPAL Ferrara, Thiago Cionek, a uluit opinia publică.

Gestul impresionant făcut de Thiago Cionek. A prins un hoţ în Italia

Thiago Cionek, 33 de ani, este un brazilian naturalizat polonez, care îmbracă tricoul echipei clasate pe ultimul loc în Serie A înainte de înteruperea campionatului ca urmare a pandemiei de coronavirus. Presa locală a dezvăluit gestul pe care a reușit să îl facă fotbalistul în urmă cu doar câteva zile și pentru care a fost felicitat de primarul orașului Ferrara.

ADVERTISEMENT

Jucătorul a observat momentul în care un infractor a spart un magazin de țigări și fără să stea pe gânduri, după ce a văzut scena, a rupt-o la fugă după acesta și a reușit să îl ajungă și să îl imobilizeze, punându-l la pământ, până la sosirea carabinierilor.

Primarul orașului Ferrara, Alan Fabbri, a fost foarte impresionat de fapta fotbalistului și a declarat pentru publicația La Nuova Ferrara: Gestul lui Thiago Cionek a fost de o mare generozitate care devine cu totul special într-o perioadă atât de dificilă.

ADVERTISEMENT

Să vezi un jaf și să intervii fără teamă, alergându-l pe stradă pe bandit, înseamnă că vrei binele orașului. În aceste zile complicate, când trebuie să stăm la distanță unii de alții, grație unui asemenea gest ne simțim toți mai uniți”.

Cine este Thiago Cionek, eroul din Serie A

Thiago Cionek a devenit polonez în anul 2011, el venind la Jagellionia Bialystok de la clubul Curitiba în 2008. A stat patru ani la galben-roșii, după care în 2012 a plecat în Italia la Padova.

ADVERTISEMENT

De acolo a trecut la Modena, fiind titular de fiecare dată la clubul care l-a cumpărat. În 2016 a făcut saltul cel mare, fiind achiziționat de Palermo, care la acea oră activa la nivel de Serie A. A rămas în Sicilia până în ianuarie 2018, chiar și după ce Palermo a retrogradat.

În ianuarie 2018 Cionek a acceptat oferta venită de la SPAL Ferrara, care a reușit în primul an de la promovare să își păstreze locul în prima divizie și grație prestațiilor sigure ale brazilianului naturalizat polonez.

ADVERTISEMENT

Cionek se află și în prezent la echipa din Ferrara, care și-a suspendat antrenamentele pe o perioadă nedefinită de timp, totul depinzând de reușita autorităților din domeniul sanitar de a pune capăt pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT