Fotbal intern

Un fotbalist FCSB a avut nevoie de psiholog: „Era pierdut în lumea lui”

24.07.2018 | 17:43
Un fotbalist FCSB a avut nevoie de psiholog Era pierdut in lumea lui

Un fotbalist FCSB a avut nevoie de psiholog pentru a-și atinge potențialul în fotbal, susține impresarul Bogdan Apostu, care a discutat despre motivul pentru care fotbaliștii români nu reușesc în străinătate.

Apostu este de părere că în România ar fi necesară implementarea unui psiholog la echipele de fotbal și a dat un exemplu concret: „Încă sunt echipe care mai produc tineri jucători. Nu pot spune că sunt mulţi jucători concentraţi într-un singur loc. De ce aceea eşuează tinerii fotbalişti când părăsesc România: e o problemă mentală, pentru că noi nu avem aşa ceva. Concret, la 14 ani dacă pleci în străinătate există un mental coach care face pregătire specială cu jucătorul, sunt fişe speciale pentru fiecare jucător în parte. Le spun exact unde trebuie să mai lucreze. Dar noi suntem departe de asta. Nici măcar iniţiativa asta nu o avem. Noi avem o problemă cu psihologul. Confudăm psihologul cu psihiatrul”, a declarat Apostu, pentru Pro Sport.

Fotbalistul FCSB Daniel Benzar avea nevoie de psiholog

Bogdan Apostu a prezentat și un exemplu cu privire la jucătorul care a reușit să progreseze de pe urma psihologului, în persoana fotbalistului FCSB, Daniel Benzar: „Am fost conducător la Clinceni şi am avut psiholog, pe Edi Coman. Şi am crescut nivelul destul de mult. Am reuşit cu Benzar, cu Daniel Benzar. Era pierdut, era în lumea lui când a ajuns. Noi l-am descoperit la un trial, iar după două luni cu psihologul a progresat extraordinar şi a devenit unul dintre golgheterii noştri”, a mai spus Apostu, pentru sursa citată.

Daniel Benzar a debutat în stagiunea precedentă pentru FCSB, unde a strâns și 12 meciuri și a marcat 4 goluri în toate competițiile. În returul sezonului trecut, a jucat la FC Voluntari, dar s-a întors în această vară la roș-albaștri.