Un gălățean va primi 7.000 lei despăgubiri de la fosta soție pentru că l-a umilit în fața copiilor

Flaviu Popa   
în HotNews
25/10/2020, 02:00
Un gălățean va primi 7.000 lei despăgubiri de la fosta soție pentru că l-a umilit în fața copiilor
O femeie din Galați trebuie să îi plătască fostului soț 7.000 de lei despăgubiri. Foto: PIxabay

Un bărbat din Galați va primi 7.000 de lei despăgubiri din partea fostei soții pentru că aceasta îl făcea de râs în fața copiilor.

În consecință, Judecătoria Galați a decis să-l despăgubească pe bărbat pentru că femeia l-a denigrat în fața celor doi copii minori.

Potrivit Mediafax, decizia nu este definitivă, însă o asemenea speță este cu siguranță o premieră în justiția din România.

Un bărbat din Galați va fi despăgubit cu 7.000 de lei de fosta soție

Instanța a decis că, începând cu 2014, femeia a „manipulat și alienat” copiii, fapt care i-a provocat tatălui suferință fizică și sufletască.

Instanța admite că femeia făcea mereu diferite scene și aducea copiii foarte târziu la întâlnirile cu tatăl, numindu-l pedofil și incompetent de față cu aceștia.

„Conversaţia ostilă dintre părţi fiind îndreptată de către pârâtă şi spre copii, acestora fiindu-le întrerupt jocul şi chemaţi de mamă să asiste la dispută, incitaţi împotriva tatălui şi interogaţi de o manieră a le fi insuflate răspunsuri prestabilite. Se reţine astfel poziţia pârâtei, aceasta întrebându-l pe băiat: Vrei să-l vezi pe tatăl tău? Are ce căuta tatăl tău în parc? Vii supărat acasă că l-ai văzut pe tatăl tău?”, se arată în motivarea instanței.

Potrivit Digi 24, femeia se apără și spune că bărbatul doar vrea să se răzbune pentru că a divorțat.

1 din 4 cupluri divorțează în România

În România, 1 din 4 cupluri divorțează. Potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică (INS), în anul 2017 numărul divorţurilor a ajuns la 31.147, în creştere comparativ cu anul 2016. Rata divorţialităţii a crescut de la 1,37 divorţuri la mia de locuitori în anul 2016 la 1,40 divorţuri la mia de locuitori în anul 2017.

Peste 90% din cei care au divorțat s-au aflat la prima experiență de acest gen, majoritatea divorțurilor fiind înregistrate în mediul urban. Potrivit datelor oficiale, divorțul apare cu cea mai mare frecvență în rândul persoanelor cu vârsta între 35 și 39 de ani. Durata medie a unei căsătorii în România e 9.2 în cazul bărbaților și 8.8 în cazul fmeeilor.

Cu toate acestea, România se află sub media europeană de 1.6 divorțuri la mia de locuitori. Clasamentul divorțurilor e condus de Danemarca (2.9%) și Lituania (3.2%), iar la polul opus se află Malta (0.9%) și Slovenia (1.2%).

Închide ×