News

Un general britanic avertizează: ”NATO nu este pregătită pentru un război cu Rusia. Ar trebui să ne fie rușine de asta”

Generalul Sir Richard Barrons, fost comandant al Statului Major al trupelor britanice, avertizează că, în acest moment, aliații din NATO nu sunt pregătiți pentru un război cu Rusia.
20.04.2022 | 10:59
Un general britanic avertizeaza NATO nu este pregatita pentru un razboi cu Rusia Ar trebui sa ne fie rusine de asta
ADVERTISEMENT

Rusia reprezintă în acest moment o amenințare pentru pacea întregului continent. Deși mai numeroasă și mai bine dotată din punct de vedere tehnic, NATO nu e pregătită de un conflict cu armata lui Putin, crede un general britanic.

”NATO nu este pregătită pentru un război cu Rusia”. Avertismentul lansat de un general din Marea Britanie

Sir Richard Barrons, fost comandant al Statului Major al trupelor britanice, spune în presa din insulă că Organizația Tratatului Nord Atlantic nu este pregătită să intre în război cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Generalul a fost întrebat, marți, în cadrul unei audieri a comisiei parlamentare de apărare din Regatul Unit, în ce moment NATO nu va avea altă opțiune decât să lupte împotriva Rusiei.

Acesta a spus că o escaladare a situației pe flancul estic și un posibil atac asupra unui stat aliat, va activa automat articolul 5 al NATO.

ADVERTISEMENT

Apoi, Sir Richard Barrons și-a exprimat îngrijorarea că o astfel de postură, cu aliații NATO în rol de tabără beligerantă, nu ar fi una de bun augur.

”Principalul motiv pentru care vrem să evităm un război între Rusia şi NATO este că NATO nu este pregătită. Şi ar trebui să ne fie ruşine de asta”, a declarat generalul britanic, scrie The Independent.

ADVERTISEMENT

Sir Richard Barrons: ”Forțele Marii Britanii ar fi distruse într-o săptămână de cele aeriene ruse”

Tobias Ellwood, președintele comisiei de apărare a Marii Britanii, l-a întrebat pe general dacă Marea Britanie dispune de sistemele de apărare necesare pentru a se proteja în cazul atacurilor rusești. Barrons a răspuns direct: ”Absolut deloc”.

”Dacă Marii Britanii i s-ar cere să apere o altă țară NATO față de atacurile Rusiei, de exemplu Estonia, forțele sale ar fi distruse în aproximativ o săptămână de către forțele aeriene ruse”, a mai spus generalul din UK.

ADVERTISEMENT

În intervenția sa de marți, Barrons a mai spus că la summitul NATO de la Madrid care va avea loc în iunie, prioritatea ar trebui să fie ”restabilirea echilibrului de putere cu Rusia” în ceea ce privește capacitatea militară, astfel încât Moscova ”să nu mai creadă că poate stabili termenii viitoarelor negocieri cu NATO”.

ADVERTISEMENT