News

Un gest banal făcut de milioane de oameni duce la răspândirea rapidă a coronavirusului. Descoperire șocantă a cercetătorilor

24.04.2020 | 07:49
Un gest banal facut de milioane de oameni duce la raspandirea rapida a coronavirusului Descoperire socanta a cercetatorilor
ADVERTISEMENT

Cercetătorii chinezi au descoperit că un gest banal făcut de milioane de oameni duce la răspândirea rapidă a coronavirusului.

Un gest banal făcut de milioane de oameni duce la răspândirea rapidă a coronavirusului

Conform Business Insider, gestul oamenilor de a da drumul aerului condiționat într-o încăpere închisă duce rapid la răspândirea noului tip de coronavirus, iar acest lucru a fost dovedit de oamenii de știință.

ADVERTISEMENT

Nouă clienți ai unui restaurant din China care au stat lângă o persoană infectată cu coronavirus au contractat la rândul lor virusul. În urma unui studiu pe acest caz, cercetătorii au descoperit că de vină ar fi aerul condiționat.

Trei familii, după toate aparențele sănătoase, care au stat la mese învecinate în localul fără ferestre din Guangzhou, în luna ianuarie, s-au îmbolnăvit de COVID-19. Sursa focarului a fost o femeie de 63 de ani care nu a prezentat simptome decât mai târziu în aceeași zi.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii cer măsuri de siguranță sporite în restaurante

Femeia a fost testată pozitiv pentru COVID-19, iar în următoarele două săptămâni s-au îmbolnăvit patru dintre rudele sale, precum și alte cinci persoane fără nicio legătură cu aceasta, alta decât faptul că au luat masa în același timp la restaurant.

Oamenii de știință sunt de părere că virusul a fost răspândit de aerul condiționat din restaurant. În schimb, niciunul dintre ceilalți 73 de clienți și cei opt angajați ai restaurantului care s-au aflat în acel moment în local nu s-a îmbolnăvit.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii le recomandă patronilor de restaurante să mărească distanța dintre mese și să îmbunătățească ventilația pentru a împiedica răspândirea virusului. Ei cer măsuri de siguranță precum reducerea capacității, limitarea timpului pe care clienții îl pot petrece în local și echiparea cu măști a personalului.

Autoritățile din China au decis să carantineze orașul Harbin, unde locuiesc peste 10 milioane de locuitori. Decizia vine după ce mai multe zeci de persoane au fost infectate cu coronavirus de o studentă venită din New York.

ADVERTISEMENT

Fang Fang, o romancieră din China, își va publica în străinătate jurnalul în care descrie viața de zi cu zi din Wuhan în timpul pandemiei de coronavirus. În consecință, naționaliștii chinezi o acuză de trădare pentru că ar alimenta criticile la adresa țării.

ADVERTISEMENT