News

Un gigant austriac va deschide o mare fabrică în România. Localitatea în care se face investiția de sute de milioane de lei

O firmă renumită face o investiție uriașă în țara noastră. Locul unde se va ridica o fabrică evaluată la sute de milioane de lei.
10.06.2024 | 09:45
Un gigant austriac va deschide o mare fabrica in Romania Localitatea in care se face investitia de sute de milioane de lei
O firmă renumită face o investiție uriașă în țara noastră. Locul unde se va ridica o fabrică evaluată la sute de milioane de lei. Sursa foto: lasselsberger.com
ADVERTISEMENT

Un gigant austriac va deschide o mare fabrică în România. Localitatea în care se face investiția de sute de milioane de lei, care pleacă de la zero și care va aduce numeroase locuri de muncă românilor care stau în acea regiune.

O firmă renumită face o investiție uriașă în țara noastră. Locul unde se va ridica o fabrică evaluată la sute de milioane de lei

O firmă renumită face o investiție uriașă în țara noastră. Locul unde se va ridica o fabrică evaluată la sute de milioane de lei. Grupul austriac Lasselsberger a anunțat că are în plan să facă o nouă întreprindere pe teritoriul nostru.

ADVERTISEMENT

Acesta este unul dintre cei mai mari producători din Europa de plăci ceramice, materii prime şi materiale de construcţii. În România activează prin firmele Lasselsberger SA şi Sanex SA, deținând și marca românească Cesarom, relatează economica.net.

Plăcile ceramice Cesarom sunt produse în fabrica Sanex din Cluj-Napoca. Tot în acest județ important se va construi de la zero o fabrică. Mai exact, acesta urmează să se ridice în localitatea Săndulești, cunoscută de localnici drept Sând.

ADVERTISEMENT

Comuna este formată din satele Copăceni și Săndulești. Așadar, gigantul austriac transmite că valoarea investiției din această zonă va ajunge la 823 de milioane de lei, acționarii având în plan și o cerere de finanțare.

Această cerere de finanțare are loc prin programul naţional de construcţii, în baza Legii 39/2024. Așa se face că grupul austriac ar urma să obțină din partea statului român o finanțare importantă de aproximativ 25 de milioane de euro (133 de milioane de lei).

ADVERTISEMENT

Fabrică nouă în județul Cluj, ridicată de un grup austriac

Pe de altă parte, investitorii se obligă să asigure cheltuielile de operare şi de întreţinere a investiţiei după finalizarea proiectului. Concret, acționarii austrieci garantează că, în schimbul acestui sprijin, vor asigura finanțare timp cel puţin 5 ani după expirarea duratei de implementare a proiectului.

Mai mult decât atât, compania din Austria garantează şi fonduri pentru orice alte cheltuieli neprevăzute. Fabrica nouă din comuna Săndulești se va ridica pe un teren de 29,4 hectare, aflat pe partea sud-vestică a Autostradei Transilvania.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, grupul austriac exportă din România către Europa produsele fabricate în vestul țării, în județul Cluj. Investiția anterioară în fabrica Sanex s-a dovedit extrem de profitabilă pentru acționari.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României