Un gigant din IT a anunţat concedieri masive

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/05/2016, 19:00
Un gigant din IT a anunţat concedieri masive

Microsoft Corp., care nu reuşeşte să-şi relanseze strategia mobilă, a anunţat miercuri noi măsuri de reducere a operaţiunilor de telefonie mobilă achiziţionate de la Nokia Corp, transmite MarketWatch. Compania americană va concedia 1.850 de angajaţi.

Compania americană va concedia 1.850 de angajaţi, costurile de restructurare urmând să ajungă la aproximativ 950 milioane de dolari. Combinate, costurile totalizează mai mult decât a plătit Microsoft în 2014 pentru achiziţionarea diviziei de telefonie mobilă a Nokia, aproximativ 9,4 miliarde de dolari.

Într-un e-mail trimis angajaţilor, Terry Myerson, vicepreşedinte executiv al Windows and Devices Group, a insistat că firma nu renunţă la operaţiunile de telefonie mobilă. Microsoft produce trei modele de telefoane Lumia şi va continua “să dezvolte dispozitive noi deosebite”, a afirmat Myerson.

“Ne reducem operaţiunile, nu ieşim din afaceri”, a dat asigurări oficialul Microsoft, potrivit Agerpres.

În Finlanda, sediul central al Nokia, vor fi concediaţi 1.350 de angajaţi, care vor primi compensaţii de aproximativ 200 milioane de dolari. Alţi 500 de angajaţi vor fi concediaţi la subsidiarele din întreaga lume.

Pe plan global, Microsoft avea 117.354 de angajaţi la sfârşitului anului fiscal 2016.

Citeşte mai mult pe www.realitatea.net

Închide ×