News

Un gigant din domeniul energiei anunță concedieri masive. Motivele pentru care s-a luat această decizie

03.02.2021 | 15:50
Un gigant din domeniul energiei anunta concedieri masive Motivele pentru care sa luat aceasta decizie
ADVERTISEMENT

Chiar și cele mai mari companii ale lumii au de suferit în această perioadă din pricina pandemiei de coronavirus și se văd nevoite să recurgă la măsuri care nu sunt tocmai pe placul angajaților. Din dorința de a-și spori marja de profit și competitivitatea, Siemens Energy, spre exemplu, pregătește reduceri masive de personal.

Compania scindată din conglomeratul german industrial Siemens a anunțat că va renunța, până în 2025, la 7.800 de angajaţi. Vorbim, cu alte cuvinte, despre un procent de 8,5% din întreaga sa forță de muncă.

ADVERTISEMENT

Multe dintre disponibilizări vor avea loc până în 2023 și vor implica, potrivit comunicatului dat publicității recent, costuri de restructurare de milioane de euro în anii fiscali 2020 – 2023.

Siemens Energy concediază 7.800 de angajați

Piaţa energiei este într-o schimbare semnificativă, ceea ce ne oferă oportunităţi, dar, în acelaşi timp, ne provoacă dificultăţi majore.

ADVERTISEMENT

Vom lua aceste măsuri în cel mai responsabil mod din punct de vedere social”, a explicat directorul general Christian Bruch.

În trimestrul patru din 2020, reducerile de costuri au ajutat Siemens Energy să redevină profitabilă. Potrivit datelor oficiale, compania a înregistrat un profit net de 99 de milioane de euro, după ce în anul precedent raportase pierderi de 195 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Prin reducerea costurilor, compania speră să-şi atingă în 2023 obiectivele financiare, ce prevăd o marjă de profit operaţional între 6,5% şi 8,5%. De altfel, între timp s-a luat decizia de a separa activităţile din energie pentru a acorda o atenție sporită operaţiunilor de bază.

Siemens Energy, care produce turbine cu gaz şi sisteme de transmisie, are în momentul de față aproximativ 90.000 de angajaţi. Gigantul deţine 67% din Siemens Gamesa, al doilea producător global de turbine eoliene şi este în concurență directă cu General Electric (SUA) şi Mitsubishi Heavy Industries (Japonia).

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României activează de 114 ani și operează patru fabrici, şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, cu peste 2.200 de angajaţi în momentul de față.

ADVERTISEMENT