Fotbal international

Un golgheter necunoscut l-a depășit pe Messi într-un clasament important al fotbalului mondial

06.01.2019 | 23:13
Un golgheter necunoscut la depasit pe Messi intrun clasament important al fotbalului mondial
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo este cel mai bun marcator pentru o echipă națională dintre jucătorii aflați în activitate. Lusitanul domină autoritar acest top, cu 85 de goluri înscrise în tricoul Portugaliei.

Locul 2 era ocupat până acum de Lionel Messi și ale sale 65 de goluri marcate pentru naționala Argentinei. Totuși, începând cu 6 ianuarie 2019, această poziție îi revine indianului Sunil Chhetri, care a ajuns la 67 de reușite pentru naționala țării sale.

ADVERTISEMENT

Un golgheter necunoscut l-a depășit pe Messi

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a reușit o „dublă” pentru India în victoria 4-1 de la Cupa Asiei cu Thailanda. Acesta evoluează în prezent pentru Bengaluru, în Superliga Indiei.

Messi nu a mai jucat pentru echipa națională de la meciul pierdut cu Franța, în optimile de finală de la Campionatul Mondial din Rusia. Leo a anunțat după turneul final că nu va participa la jocurile amicale din septembrie anul trecut, însă și-a extins această pauză și la amicalele „Pumelor” din octombrie și din noiembrie.

ADVERTISEMENT

Șefii fotbalului argentinian s-au panicat și încearcă din răsputeri să-l convingă pe Messi să revină la prima reprezentativă, mai ales că în acest an se joacă un turneu important: Copa America. Argentina vrea să organizeze un meci amical cu Venezuela în luna martie chiar pe Camp Nou.

Copa America, obiectivul anului

Messi a marcat un singur gol pentru naționala Argentinei în jocurile oficiale din 2018. A ratat de trei ori șansa de a câștiga Copa America, „Pumele” fiind învinse în finală de fiecare dată în 2007, 2015 și 2016. După eșecul cu Chile din urmă cu trei ani, Messi a fost extrem de criticat de mass-media și de fanii argentinieni, motiv pentru care s-a retras temporar de la echipa națională, dar a revenit asupra deciziei.

ADVERTISEMENT