News

Un gorjean, decedat de Covid-19, condus pe ultimul drum de peste 100 de oameni. N-au lipsit nici lăutarii. Video

05.03.2021 | 19:23
Un gorjean decedat de Covid19 condus pe ultimul drum de peste 100 de oameni Nau lipsit nici lautarii Video
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Gorj a fost condus pe ultimul drum de peste 100 de oameni, deși murise de Covid-19. Nu au lipsit nici lăutarii, iar participanții au făcut dedicații printre morminte și au transmis totul live pe rețelele de socializare.

Tânărul gorjean s-a stins din viață la doar 35 de ani. Boala provocată de infecția cu SARS – CoV – 2 i-a fost fatală, iar decesul a avut loc cu trei zile în urmă, în Secția a ATI a SJU Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Funerariile au avut loc în localitatea componentă a municipiului Târgu Jiu Drăgoieni. Deși se află în scenariul roșu, oamenii nu au ținut cont măsurile de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului.

Un gorjean, decedat de Covid-19, condus pe ultimul drum de peste 100 de oameni. N-au lipsit nici lăutarii. Video

Polițiștii gorjeni fac cercetări: „având în vedere aspectele apărute în spațiul public, privind înmormântarea unui bărbat de 35 de ani din municipiul Târgu Jiu, polițiștii au demarat verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile legale și recomandările polițiștilor, cât și pentru luarea măsurilor legale”.

ADVERTISEMENT

Tânărul a fost înmormântat la Cimitirul Municipal. Oamenii care au cărat sicriul purtau costume de protecție.

În schimb, mulți dintre participanți nu purtau mască de protecție. Nici regulile de distanțare socială nu au fost respectate.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au aplicat 27 amenzi contravenționale, cu o valoare totată de 6.000 lei. Potrivit presei locale, oamenii nu au putut fi împiedicați să intre în cimitir.

„Polițiști din cadrul IPJ Gorj au monitorizat situația încă din seara de 2 martie a.c., când bărbatul a decedat la spital, întrucât mai mulți membri ai familiei erau prezenți la unitatea medicală. Inclusiv ieri, cu ocazia înmormântării, polițiștii au fost prezenți la locuința persoanei decedate și pe traseul cortegiului funerar, către cimitir și au desfășurat activități pentru ca persoanele participante să respecte măsurile de protecție și distanțare, prevăzute pentru prevenirea răspândirii Covid-19”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, potrivit Gorjpress.

ADVERTISEMENT

„Cu toate acestea, au existat persoane care nu au respectat prevederile legale, iar până în prezent, polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei, pentru nerespectarea restricțiilor impuse pe perioada stării de alertă. Verificările continuă pentru luarea măsurilor legale”, a adăugat.

ADVERTISEMENT