Fotbal intern

Un iberic din Liga 1 dă cărţile pe faţă: „În Spania, oamenii spun că românii fură. În România, s-a cam inversat“

13.02.2021 | 14:14
Un iberic din Liga 1 da cartile pe fata In Spania oamenii spun ca romanii fura In Romania sa cam inversat
ADVERTISEMENT

Eder Gonzalez, mijlocaşul de 24 de ani al celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, a vorbit despre situaţia de la Dinamo, înaintea meciului direct din Liga 1. Ibericul spune că, odată cu venirea lui Cortacero în România, s-a inversat situaţia şi spaniolii sunt cei care fură.

Ibericul Eder Gonzalez, despre Dinamo: „În Spania, fură românii. În România, s-a cam inversat situaţia“

Sepsi şi Dinamo se înfruntă în etapa a 23-a din Casa Pariurilor Liga 1, în această seară (13 februarie), de la ora 21:00, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Eder Gonzalez, mijlocaşul spaniol al covăsnenilor, a prefaţat partida şi a vorbit şi despre situaţia creată la Dinamo de investitorii iberici, în frunte cu Pablo Cortacero.

„S-a vorbit mult în Spania despre Cortacero. Și familia mea mă întreba ce face la Dinamo. Toată lumea vorbea. S-a cam inversat situația.

ADVERTISEMENT

În Spania oamenii zic că românii fură, în România spaniolii fură.  În Spania nu se mai știe nimic despre Cortacero. Nu știam despre el înainte să ajungă la Dinamo. Nu știam cine e“, a declarat Eder Gonzalez, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Eder Gonzalez: „În Spania, nu se întâmpla asta la cluburile mari“

Mijlocaşul lui Sepsi a făcut o paralelă între ceea ce se întâmplă la Dinamo şi situaţia marilor cluburi din ţara natală. El a lăudat suporterii „câinilor“ care se implică intent în salvarea echipei şi recunoaşte că echipa „alb-roşie“ rămâne un brand autohton.

ADVERTISEMENT

„Dinamo e o echipă bună. Un club istoric. În Spania nu există o asemenea situație la un club mare așa cum e la Dinamo. E frumos că fanii se implică.  E bine că lumea ajută clubul. Din păcate spaniolii n-au creat o situație bună. Îmi pare rău!“, a mai spus Eder Gonzalez, pentru sursa citată.

Sepsi, favorită pe terenul lui Dinamo

Sepsi Sf. Gheorghe, care a câştigat ultimele 3 confruntări cu Dinamo, este cotată favorită la casele de pariuri pentru partida din această seară. Covăsnenii sunt pe locul 4 în campionat, dar au pierdut din ecartul pe care îl aveau în faţa urmăritoarelor, din cauza celor 3 remize consecutive din ultima perioadă. Sepsi are 34 de puncte peste FC Botoşani şi Academica (locurile 5 şi 6), dar şi un meci mai puţin disputat.

ADVERTISEMENT

Dinamo e pe locul 12, cu 25 de puncte. Opt lungimi îi despart pe „câini“ de locul 6, ultimul care duce în play-off. Pentru Dinamo e a treia etapă consecutivă pe care o dispută împotriva unei formaţii din Top 4. A pierdut cu FCSB şi Universitatea Craiova în precedentele runde, de fiecare dată cu 0-1. În schimb, Dinamo a reuşit să elimine FCSB din Cupa României. 

ADVERTISEMENT