News

Un ieșean a furat curent de la stâlpul primăriei timp de 15 ani. Ce a pățit bărbatul

06.02.2021 | 15:57
Un iesean a furat curent de la stalpul primariei timp de 15 ani Ce a patit barbatul
Un ieșean a furat curent de la stâlpul primăriei timp de 15 ani. Ce a pățit bărbatul. Foto: ziarharghita.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din comuna Deleni, judeţul Iaşi, este acuzat că a furat curent electric de la un stâlp de iluminat al primăriei timp de 15 ani. Paguba s-ar ridica la 74.000 de lei.

Bărbatul, care a fost reclamat chiar de propriul nepot, susține că este o victimă, iar dosarul este unul fabricat de de procurorul de caz, poliţia şi primarul comunei Deleni.

ADVERTISEMENT

În primă instanță omul a fost achitat din lipsă de probe, după ce martorii s-au contrazis în declarații, dosarul fiind acum pe masa Curții de Apel Iași.

Curent de la stâlpul Primăriei

Un sătean din comuna ieșeană Deleni a fost achitat în primă instanță după ce a fost acuzat că ar fi furat timp de 15 ani curent electric din reţeaua de iluminat public a primăriei comunei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost reclamat la primărie chiar de nepotul său, care a observat că la aprinderea iluminatului public s-au aprins concomitent şi becurile de pe terasa betonată amenajată de unchiul său peste drum de casă.

Primăria Deleni s-a constituit parte civilă, cerând în instanță plata a 74.000 lei.

Instalaţia prin care se fura curent electric consta într-un cablu prins pe stâlp cu coliere, la baza stâlpului aflându-se un întrerupător, a precizat un martor, potrivit Ziarul de Iași. În urma verificărilor, s-a constatat că din reţeaua publică erau alimentate 11 becuri şi o priză din garajul bărbatului.

ADVERTISEMENT

În faţa instanţei, acesta a suținut că dosarul i-ar fi fost “fabricat” de procurorul de caz, poliţia şi primarul comunei Deleni.

Magistrații de la Judecătoria Hârlău au ascultat mai multe mărturii contradictorii în acest dosar, iar Delgaz – distribuitorul de electricitate din zonă – nu a prezentat documente clare de constatare a furtului şi nici nu a putut demonstra că instalaţia fusese făcută de inculpat, şi nu de o altă persoană.

ADVERTISEMENT

Toate acestea i-au făcut pe judecători să nu poată ajunge la concluzia că inculpatul s-ar face vinovat de furt, aceștia invocând principiul juridic conform căruia îndoiala profită acuzatului.

Astfel Judecătoria Hârlău l-a achitat pe sătean, din lipsă de probe. Cazul a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel, care urmează să audieze un prim martor la începutul lunii viitoare.

ADVERTISEMENT
Tags: