News

Un ieșean prins cu droguri i-a uimit pe polițiști. Ce a scris în declarația pe propria răspundere

16.01.2021 | 16:55
Un ieșean prins cu droguri i-a uimit pe polițiști. Ce a scris în declarația pe propria răspundere
Un ieșean prins cu droguri i-a uimit pe polițiști. Ce a scris în declarația pe propria răspundere. Sursa foto: zch.ro
ADVERTISEMENT

Traficanții de droguri încearcă și ei să se conforme prevederilor legale din pandemie. Un ieșean prins cu droguri i-a uimit pe polițiști cu ceea ce a scris în declarația pe propria răspundere.

Deși se chinuise să respecte regulile de combatere a pandemiei de coronavirus pentru a nu da de bănuit, un cetățean din Iași a fost depistat de Poliție.

ADVERTISEMENT

El a făcut un drum până în Capitală, de unde a cumpărat 45 grame de heroină cu 5.000 de lei, cantitate cu care a fost prins asupra lui de polițiști. Motivul drumului în București, conform declarației pe propria răspundere: ”Deplasare în scop profesional”.

Ce a scris în declarația pe propria răspundere un cetățean prins cu droguri cumpărate din București

Conform rechizitoriului, poliției, cetățeanul în cauză s-a deplasat cu trenul la Bucureşti în dimineaţa zilei de 3 aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

Pentru a se proteja de eventuale probleme cu legea din starea de urgență, acesta şi-a completat o declarație pe propria răspundere, bifând ca motiv al deplasării ”Interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi”, scrie Ziaruldeiași.

După ce a ajuns în Capitală, a achiziționat din Ferentari o cantitate de 45 grame de heroină contra sumei de 5.000 de lei. În ziua cu pricina, acesta s-a întors la Iaşi, plecând din Bucureşti la ora 17.00.

După ce l-au observat cum se îndreaptă grăbit spre un taxi, poliţiştii feroviari au luat decizia de a-l opri. Înainte de a fi imobilizat, acesta a aruncat punga cu heroină peste gardul unei biserici.

ADVERTISEMENT

În faţa anchetatorilor, inculpatul a susţinut că ar fi cumpărat heroina pentru consum propriu, variantă considerată ca neplauzibilă de către judecători.

Ce condamnare a primit traficantul

În primă instanță, Magistraţii Tribunalului l-au condamnat pe Mancianu la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. O pedeapsă de încă două luni de închisoare a fost acordată pentru fals în înscrisuri, magistraţii apreciind că traficul de droguri nu poate fi considerat ”deplasare în scop profesional”, cum menţionase inculpatul în declaraţia pe proprie răspundere.

După ce a făcut apel împotriva sentinţei, Mancianu a reuşit să obţină o reducere. Pedeapsa finală stabilită ieri de magistraţii Curţii de Apel a fost de 3 ani şi 8 luni de închisoare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri