News

Un ieșean și-a agresat soția. Femeia a mers la DIICOT și l-a pârăt că e traficant de droguri

05.10.2020 | 08:34
Un iesean sia agresat sotia Femeia a mers la DIICOT si la parat ca e traficant de droguri
ADVERTISEMENT

Abuzurile la care și-a supus ani întregi partenera de viață l-au trimis în spatele gratiilor pe un bărbat din Iași. Aceasta nu doar că a solicitat un ordin de protecție, dar s-a dus glonț la DIICOT și le-a declarat procurorilor că fostul soț este traficant de droguri.

Magistrații i-au respins, însă, solicitarea, pe motiv că părâtul nu reprezintă un pericol pentru reclamantă sau pentru fetița sa de cinci anișori. De altfel, bărbatul a susținut în apărarea sa că nu locuiește în Iași, dar se deplasează periodic în oraș pentru a-și vizita fiica, respectând programul stabilit de instanță, nu este violent și nu consumă substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

Instanța respinge apelul formulat de către apelantă împotriva sentinței civile din 18 august 2020, pronunțată de către Judecătoria Iași, sentință pe care o păstrează. Definitivă”, se arată în decizia Tribunalului Iași.

O femeie din Iași și-a acuzat fostul soț de trafic de droguri. Cei doi se luptă în instanță pentru îngrijirea copilului

Cererea de emitere a unui ordin de protecție pe numele soțului ei a fost depusă în urmă cu câteva săptămâni, când femeia le-a povestit magistraților că a fost abuzată. Potrivit acesteia, cei doi au divorțat în 2018, iar fetița locuiește în momentul de față alături de mamă.

ADVERTISEMENT

Bărbatul beneficiază, însă, la rândul lui de un program de legături personale cu minora, stabilit prin sentință judecătorească. „Pârâtul este violent verbal atât cu mine, cât și cu minora. În luna iulie, minora a rămas singură, nesupravegheată de tată.

De asemenea, în luna august, fostul soț m-a sunat de mai multe ori, adresându-mi tot felul de injurii, culminând cu folosirea unei sintagme indecente. Un motiv în plus pentru emiterea unui ordin de protecție este acela că pârâtul este un consumator notoriu de droguri.

ADVERTISEMENT

El a tăgăduit exercitarea unor violențe psihice și verbale asupra mea și asupra minorei, precum și faptul că este consumator și traficant de droguri (deși aceste aspecte au fost recunoscute chiar de către pârât prin e-mail-ul trimis pe 5 iulie 2020 și prin conversațiile de pe Facebook).

Pe fondul violențelor exercitate de acesta, datorate consumului de droguri, sunt nevoită să mă feresc de fiecare dată când vine să ia minora, întrucât mă amenință și proferează injurii de față cu aceasta”, a afirmat femeia.

ADVERTISEMENT

Judecătorii au considerat că nu se justifică emiterea ordinului de protecție

Solicitarea sa a fost respinsă atât de magistrații din cadrul Judecătoriei, cât și cei de la Tribunalul Iași. Aceștia au considerat că afirmațiile reclamantei nu impun emiterea unui ordin de protecție pe numele pârâtului.

Prin raportare la aspectele învederate, instanța a reținut că niciunul dintre motivele invocate nu este în măsură să denote existența unui pericol concret pe care pârâtul l-ar reprezenta pentru reclamantă ori pentru fiica sa.

Analizând probatoriul prezentat în cauză, instanța a reținut că în cauză nu sunt îndeplinite condițiile pentru emiterea unui ordin de protecție, impunându-se, în consecință, respingerea, ca neîntemeiată, a cererii reclamantei”, au transmis judecătorii.

ADVERTISEMENT
Tags: