News

Un important general german îndeamnă femeile să pună mâna pe arme. Susține să fie obligate să urmeze serviciul militar, dacă acesta va fi reintrodus

Un general german spune că femeile ar trebui să urmeze serviciul militar obligatoriu, dacă va fi reintrodus: „Să fie asigurată egalitatea.”
04.07.2024 | 11:08
Un important general german indeamna femeile sa puna mana pe arme Sustine sa fie obligate sa urmeze serviciul militar daca acesta va fi reintrodus
Carsten Breuer spune că femeile ar trebui să urmeze serviciul militar obligatoriu. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un general german susține că femeile ar trebui să pună mâna pe arme și să fie obligate să urmeze armată. Declarațiile au fost făcute de inspectorul general al forțelor militare, Carsten Breuer, spunând că în acest fel va fi „asigurată egalitatea”.

Un general german spune că femeile ar trebui să urmeze serviciul militar obligatoriu. „Să fie asigurată egalitatea”

În prezent, serviciul militar nu este obligatoriu în Germania, renunțându-se în 2011. Totuși, în cazul apariției unui război, legea permite această formă de recrutare. În contextul tensiunilor din Ucraina, a fost discutată posibilitatea reintroducerii armatei obligatorii în Germania.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, Ministerul Apărării din această țară a făcut public un plan privind un nou model de serviciu militar. Totodată, generalul german Carsten Breuer a precizat că există varianta potrivit căreia și femeile să fie obligate să facă armată, potrivit agenției de presă DPA.

„Ar trebui asigurată egalitatea”, susține Carsten Breuer, responsabilul militar cu gradul cel mai înalt ale forțelor militare din Germania. Înainte de a fi luată o decizie este nevoie de o dezbatere politică și socială privind introducerea unor astfel de drepturi egale, mai spune generalul.

ADVERTISEMENT

Ce presupune noul model de recrutare pentru serviciul militar

Până atunci, ministrul Apărării Boris Pistorius vrea să fie introduseă „înregistrarea obligatorie”. Cu alte cuvinte, tinerii care au împlinit 18 ani își vor declara disponibilitatea și capabilitatea de a face armata.

Femeile vor putea face același lucru, însă doar voluntar. Dintre cei care vor completa declarația ar urma să fie aleși bărbații care au cel puțin 18 ani, „adecvați și mai motivați pentru instruire”.

ADVERTISEMENT

Ei vor fi supuși examinării medicale, iar ulterior vor fi selectați cei potriviți pentru pregătirea militară. Potrivit noului model de recrutare pentru serviciul militar, bărbații vor face șase luni de armată.

Însă, vor avea opțiunea de a-și prelungi serviciul militar voluntar până la 17 luni. De altfel, generalul militar Breuer spune că este nevoie de peste 400.000 de militari temporari şi profesionişti sau rezervişti.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge la acest număr de militari, Germania are nevoie de aproximativ 100.000 de rezervişti suplimentari. „Noul model de recrutare ar putea atinge acest obiectiv, însă vor fi necesare și elemente de serviciu militar obligatoriu”, spune Breuer.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Schimbări radicale la CFR. Românii scapă de coșmar
Schimbări radicale la CFR. Românii scapă de coșmar
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația