News

Un imunolog britanic dă cărțile pe față: „Nu avem nici cea mai vagă idee despre ce se întâmplă”

28.04.2020 | 21:10
Un imunolog britanic da cartile pe fata Nu avem nici cea mai vaga idee despre ce se intampla
ADVERTISEMENT

Un imunolog de top avertizează omenirea că medicii nu au nici cea mai vagă idee dacă oamenii care au avut coronavirus și s-au vindecat au dezvoltat imunitate la boală.

Specialiștii britanici avertizează

Expertul susține că fără testare în masă „zburăm legați la ochi”. Danny Altmann a explicat, într-o audiență acordată Comisiei pentru Știință și Tehnologie din Parlamentul britanic că relaxarea măsurilor de izolare ar fi o mare greșeală.

ADVERTISEMENT

Premierul Boris Johnson, vindecat de Covid-19, se gândește deja să relaxeze măsurile impuse în Marea Britanie pentru a revitaliza economia.

Danny Altman, profesor de imunologie la Colegiul Imperial din Londra le-a transmis parlamentarilor că ar fi extrem de îngrijorat dacă s-ar ridica măsurile de izolare impuse poporului, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Boris Johnson are în plan să permită anumitor „bule” de oameni să se amestece în societate, în ideea în care au dobândit deja imunitate la Covid-19, însă specialiștii strâmbă din nas.

Britanicii vor avea voie să își aleagă un grup de 10 oameni cu care pot socializa, conform unui plan dezvăluit de premierul Boris Johnson.

ADVERTISEMENT

„Dacă ar trebui să ghicesc, aș spune că numărul de anticorpi pe care deja îi ai ar trebui să fie destul pentru a combate boala, însă e un mod foarte haotic în care suntem nevoiți să învățăm mai multe despre virus. Am învățat în 3 luni mai multe despre acest coronavirus decât am învățat în 30 de ani despre alte boli”, a explicat profesorul Altman.

Specialistul le-a cerut guvernanților să facă teste masive pentru a afla care oameni au dezvoltat deja anticorpi, pentru a nu „zbura legați la ochi”.

ADVERTISEMENT

„N-avem nici cea mai vagă idee cine a avut boala, cine are boala, când vine un al doilea val. Avem nevoie disperată de informație”, a continuat expertul.

Între timp, societatea britanică se pregătește de o ipotetică relaxare a măsurilor, cu toate că Marea Britanie nu a trecut deocamdată de pandemie.

ADVERTISEMENT