News

Un incendiu a cuprins un etaj al Spitalului Municipal Turda. O femeie a suferit arsuri

Un incendiu puternic a avut loc, luni, la Spitalul Municipal din Turda. O femeie s-a autoevacuat din calea flăcărilor, însă a suferit arsuri la nivelul mâinilor.
24.10.2022 | 17:05
Un incendiu a cuprins un etaj al Spitalului Municipal Turda O femeie a suferit arsuri
O femeie a suferit arsuri după un incendiu la Spitalul Turda. Care a fost cauza producerii evenimentului. Sursa foto: turdanews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România a fost la un pas de a trăi o nouă dramă în sistemul medical. Un spital din județul Cluj a raportat, luni, un incendiu puternic.

O femeie a suferit arsuri după un incendiu la Spitalul Turda. Care a fost cauza producerii evenimentului

Focul a izbucnit în prima parte a zilei de luni într-o încăpere de la etajul al II-lea al Policlinicii Spitalului Turda.

ADVERTISEMENT

Din fericire, o femeie s-a autoevacuat la timp, fiind ulterior dusă la un alt spital, cu arsuri pe mâini.

”O femeie s-a autoevacuat din spațiile respective, până la sosirea pompierilor, și a primit îngrijiri de la echipajul SAJ. Aceasta a fost transportată la CPU Turda în stare de conștiență și cooperantă, cu suspiciuni de arsuri la nivelul mâinilor și antebrațelor”, anunță ISU Cluj, conform turdanews.

ADVERTISEMENT

Imediat după izbucnirea flăcărilor, responsabilii de la unitatea medicală au sunat la pompieri.

Pompierii au intervenit rapid la Spitalul Municipal Turda. Aceștia au fost anunțați de faptul că în această locație iese fum dintr-o încăpere situată la etajul II. Ajunși la fața locului, angajații ISU au găsit mai multe încăperi inundate de fum.

Angajații spitalului au fost decisivi în evitarea unei tragedii. ISU Cluj anunță că flăcările au fost stinse cu mijloacele de primă intervenție și cu stingătoarele din unitate.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, nu au mai fost necesare alte măsuri suplimentare de evacuare din spațiile unității sanitare.

”Am primit un apel care a anunțat faptul că iese fum dintr-o încăpere situată la etajul 2 al Policlinicii din Spitalul Municipal Turda. La fața locului s-au deplasat două autospeciale, o autoscară și un echipaj SAJ. În momentul sosirii la fața locului pompierii au găsit mai multe încăperi inundate cu fum, în aceste momente se face recunoașterea de către echipajele de pompieri.

ADVERTISEMENT

Flăcările au fost stinse cu mijloacele de primă intervenție, stingătoare, până la sosirea pompierilor, de către personalul spitalului”, se mai arată în comunicatul ISU.

Degajări mari de fum din cauza materialelor plastice

Potrivit autorităților, incendiul s-a manifestat în laboratorul de anatomie patologică. Aici a fost și o degajare mare de fum. A fost momentul în care personalul a intrat în alertă și a evacuat pacienții.

”Au ars mai multe deșeuri de materiale plastice dintr-un coș situat într-o încăpere a laboratorului policlinicii din Spitalul Municipal Turda. Arderea acestora a generat degajări puternice de fum în zona laboratorului”, mai anunță cei de la ISU Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: