News

Un incendiu a izbucnit la Galați, la nici o zi de la tragedia din Piatra Neamț. Două persoane au murit

15.11.2020 | 12:35
Un incendiu a izbucnit la Galati la nici o zi de la tragedia din Piatra Neamt Doua persoane au murit
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit într-un apartament din Galați în dimineața zilei de duminică, 15 noiembrie 2020. Două persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au fost intoxicate. Restul de 25 de persoane au fost evacuate din imobil. 

Purtătorul de cuvânt ISU Galați, Eugen Chiriță, pompierii s-au deplasat spre locul incendiului din strada Mihai Petrini, aflată la periferia Municipiului Galați în zona de nord – vest, relatează ziare.com. Au fost aduse două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

Două persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au fost intoxicate cu fum, fiind în afara oricărui pericol. La nici o zi după tragedia de la secția ATI Piatra Neamț, un alt incendiu devastator a izbucnit în această dimineață.

Un incendiu a izbucnit la Galați, la nici o zi de la tragedia din Piatra Neamț. Două persoane au murit, trei au fost intoxicate

Conform purtătorului de cuvânt ISU Galați, două persoane au decedat în urma incendiului. O victimă a fost găsită carbonizată în propriul apartament, iar o femeie în vârstă de 60 de ani a intrat în stop cardio – respirator cauzat de intoxicația cu fum.

ADVERTISEMENT

Medicii au încercat să o resusciteze pe femeie, însă aceasta nu a mai putut fi salvată, din păcate. Alte 25 de persoane au fost scoase afară din imobil și trei dintre ele s-au intoxicat cu fum, iar starea lor nu este una gravă.

“Au fost evacuate aproximativ 25 de persoane. A fost găsită o victimă carbonizată în apartament. A fost declarat decesul pentru o altă victimă de aproximativ 60 de ani cu intoxicaţie cu fum aflată în stop cardiorespirator. Alte trei victime intoxicate cu fum sunt fără probleme deosebite”, a declarat Eugen Chiriță citat de agerpres.ro.

ADVERTISEMENT

La fața locului au sosit două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD tip B2.

Incendiu devastator la secția ATI Piatra Neamț

Sâmbătă seara, un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în urma căruia au decedat 10 persoane, iar alte 7 au fost grav rănite, printre care și medicul Ioan Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave pe suprafața corpului.
Medicul  fost cuprins de flăcări după ce a încercat să salveze pacienții bolnavi de COVID-19 care se aflau în salon în momentul în care a izbucnit incendiul.
Incendiul a ucis 7 bărbați și 3 femei care se luptau cu noul coronavirus. Cei 10 pacienț9i care și-au pierdut viața aveau vârste cuprinse între 67 și 87 de ani, conform anunțului făcut de către unitatea sanitară.