News

Un individ a fost împușcat mortal la Paris. Bărbatul atacase un polițist cu un cuțit

14.03.2021 | 15:27
Un individ a fost impuscat mortal la Paris Barbatul atacase un politist cu un cutit
ADVERTISEMENT

Un individ a fost împușcat mortal la Paris după ce a încercat să atace un agent de poliție cu un cuțit, anunță autoritățile franceze.

Incidentul a avut loc în Arondismentul 18 al capitalei Franței, iar în acest loc a fost instituit un perimetru de securitate.

ADVERTISEMENT

Autoritățile franceze încearcă în aceste momente să afle circumstanțele producerii incidentului, însă e cert că omul legii și-a împușcat mortal atacatorul.

Un bărbat a fost ucis în Paris, după ce a atacat un polițist

Ameninţat cu o armă albă, un poliţist a utilizat arma de serviciu”, a comunicat Prefectura Poliţiei din Paris. Cu doar două ore înainte de atac, doi tineri a ufost condamnați de un tribunal din Paris pentru că plănuiau atacuri asupra armatei franceze.

ADVERTISEMENT

Cei doi tineri, în vârstă de 17 și 18 ani, au fost arestați și condamnați de un tribunal din Paris, fiind acuzați de asociere cu organizații teroriste. Cei doi au folosit platforma Telegram Messenger pentru a plănui diverse atacuri. Potrivit surselor din anchetă, tânărul de 17 ani a jurat că „va face Franța să plătească pentru că s-a implicat în lupta împotriva ISIS”.

Mascații au percheziționat casele celor doi tineri și au găsit materiale de propagandă teroristă. Se pare că cel puțin unul dintre bărbați, de origine algeriană, plănuia să meargă în Irak sau Siria pentru a se alătura Statului Islamic, însă s-a răzgândit și a preferat să plănuiască atacuri teroriste pe sol francez.

ADVERTISEMENT

Autoritățile franceze au declarat că amenințarea teroristă din Franța e mai prezentă ca niciodată. Potrivit presei franceze, există foarte mulți tineri care s-au radicalizat pe internet și care se laudă în diferite medii virtuale că vor să comită atentate.