ADVERTISEMENT
News

Un infectat cu coronavirus moare la fiecare 5 minute. Spitalele din Iran, sufocate de bolnavi

Autor: Georgiana Dicu | 26.10.2020 | 18:00
Un infectat cu coronavirus moare la fiecare 5 minute. Spitalele din Iran, sufocate de bolnavi
COVID-19 ucide un iranian la fiecare 5 minute Foto: hepta.ro

Spitalele din multe provincii iraniene sunt în incapacitate de a mai trata cazurile COVID-19, potrivit autorităților din domeniul sănătății, care anunță că indecția cu noul coronavirus ucide acum o persoană la fiecare cinci minute.

ADVERTISEMENT

Autoritățile s-au plâns de nerespectarea distanțării fizice, iar ministrul adjunct al sănătății, Iraj Harirchi, avertizează că pandemia ar putea provoca 600 de decese zilnice în perioada următoare dacă iranienii nu vor respecta protocoalele de sănătate din țara cea mai afectată din Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

Televiziunea de stat relatează că un iranian moare din cauza infecției cu noul tip de coronavirus la fiecare cinci minute, o rată care corespunde numărului zilnic de decese raportat de autoritățile cu puțin peste sau sub 300 în ultimele 20 de zile.

ADVERTISEMENT

Experții se îndoiesc de acuratețea raportărilor oficiale

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Sima Sadat Lari, a declarat duminică televiziunii de stat că 32.616 persoane au murit din cauza bolii și numărul de cazuri confirmate a ajuns la 568.896.

Unii experți se îndoiesc de acuratețea raportărilor oficiale din Iran. Un raport al centrului de cercetare al parlamentului iranian din aprilie a sugerat că bilanțul cazurilor de COVID-19 ar putea fi aproape de două ori mai mari decât cifrele anunțate de Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Raportul spune că raportările oficiale s-au bazat doar pe numărul de decese din spitale și pe cazurile care aveau teste pozitive pentru coronavirus.

Școlile, moscheile, magazinele, restaurantele și alte instituții publice din Teheran au fost închise din 3 octombrie.

ADVERTISEMENT

Deoarece cazurile și decesele COVID-19 au continuat să atingă niveluri record, închiderea a fost prelungită până pe 20 noiembrie, a raportat televiziunea de stat.

Oficialii au declarat că măsuri și limitări extreme vor fi impuse în cel puțin 43 de regiuni din toată țara timp de o săptămână, în care ratele de infecție au fost alarmante. Televiziunea a raportat că 21 dintre cele 31 de provincii ale Iranului erau în alertă roșie.

ADVERTISEMENT

Iranul dă vina pe sancțiunile SUA susținând că îngreunează eforturile Teheranului de a combate focarul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!