Un internațional din Islanda, transfer răsunător la Arsenal! De ce a căzut în dizgrația fanilor

Eduard Dimiean   
în Sport
15/09/2020, 21:22
Un internațional din Islanda, transfer răsunător la Arsenal! De ce a căzut în dizgrația fanilor
Un internațional din Islanda, transfer răsunător la Arsenal! De ce a căzut în dizgrația fanilor Sursa foto: Facebook Dijon FC

Islandezul Runar Alex Runarsson, este noua rezervă pe postul de portar la Arsenal Londra.

Mikel Arteta l-a identificat pe portarul în vârstă de 25 de ani ca fiind rezerva ideală pentru germanul Bernd Leno, goalkeeper-ul titular din poarta londonezilor.

Alegerea lui Arteta a fost influențată, în mare parte, de către antrenorul responsabil cu portarii, Inaki Cana, care a lucrat în trecut cu Runarsson la echipa daneză Nordsjaelland.

Runarsson l-a ironizat în trecut pe marele Arsene Wenger

Adus pentru suma de 1.6 milioane de euro de la Dijon, portarul islandez l-a ironizat în trecut pe fostul mare antrenor al “tunarilor”, Arsene Wenger, numindu-l “idiot” pe o rețea de socializare.

Până în prezent, Runarsson a strâns 5 prezențe în naționala Islandei, fiind titular în 11 meciuri în sezonul recent încheiat de Ligue 1 pentru fostul club Dijon. Cu o statistică de 3 parade pe meci și un procentaj de 70% pase reușite acesta nu poate emite pretenții, încă, pentru postul de titular.

Salariul acestuia la Arsenal va fi undeva în jurul sumei de 50.000 de euro pe săptămână.

Selecționerul Islandei încrezător înainte de barajul cu România

Runarsson are șanse infime să evolueze în fața Romaniei în meciul de calificare programat în Octombrie.

Islanda pornește cu prima șansă după calificările obținute la turneele finale anterioare și prin avantajul terenului propriu însă nimic nu este imposibil.

Erik Hamren, selecționerul Islandei este încrezător că echipa sa are un avantaj în meciul din play-off programat pe 8 Octombrie la Reykjavik, care contează pentru calificarea la Euro 2021:

“Meciurile de play-off sunt similare cu o finală. De obicei se joacă pe sistemul acasă deplasare unde sănsele sunt 50-50, însă acum este o adevărată finală, dar se joacă la noi acasă, pot spune că șansele sunt de 55-45 % în favoarea noastră” a declarat acesta pentru uefa.com.

 

 

Închide ×