News

Un interviul televizat al premierului din Islanda, întrerupt de seism: ”Dumnezeule, este cutremur”. Video

21.10.2020 | 08:22
Un interviul televizat al premierului din Islanda intrerupt de seism Dumnezeule este cutremur Video
ADVERTISEMENT

Un interviul acordat unui post de televiziune de către premierul din Islanda, Katrin Jakobsdottir, a fost întrerupt de cutremur.

Micuțul stat din nordul oceanului Atlantic a fost lovit, marți, de un seism cu magnitudinea de 5.5 pe Richter care nu a produs pagube.

ADVERTISEMENT

În schimb, cutremurul i-a tras o sperietură zdravănă prim-ministrului în funcție de la Reykjavik, cea care a trăit live momentul în fața telespectatorilor.

Premierul din Islanda, întrerupt live de cutremur. Ce reacție a avut

Prim-ministrul islandez a fost întrerupt de acest cutremur chiar în timp ce acorda un interviu, marți, însă a trecut cu bine momentul și a reușit chiar să-și termine răspunsul, deși casa i se zguduia puțin.

ADVERTISEMENT

Katrin Jakobsdottir, șefa Guvernului islandez, discuta cu cei de la Washington Post despre impactul pandemiei asupra turismului din această țară, moment în care casa ei a început să tremure.

În primă fază, aceasta a părut șocată, însă ulterior a trecut cu bine peste episodul tectonic și a avut putere să și glumească cu reporterul care o intervieva.

ADVERTISEMENT

”Dumnezeule, este cutremur”, a fost reacția lui Jakobsdottir. Ulterior, șefa guvernului islandez a glumit, spunând că: ”Până la urmă, suntem în Islanda”, conform CNN.

Ulterior, șefa Executivului islandez a dat asigurări că totul este ok. ”Da, sunt perfect bine, casa este încă puternică, așa că nu vă faceți griji”, a adăugat ea mai târziu. Jakobsdottir, în vârstă de 44 de ani, este prim-ministru al Islandei din 2017.

ADVERTISEMENT
  • momentul seismului, la secunda 15.

Un cutremur de 5.5 a lovit Islanda, marți

Un cutremur cu magnitudinea de 5.5 pe Richter a zguduit Islanda, marți la ora 13:43 ora locală, 16:43 ora României, conform datelor oficiale publicate de EMSC.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, în apropiere de orașelele Torshavn (Insulele Feroe – 799 km) și Reykjavik (Islanda – 25 km).

Ultimul mare cutremur din Islanda s-a produs în 2008 în 29 mai la ora 15:46. Atunci au fost înregistrate două cutremure consecutive de 5.9 și 5.8 pe scara Richter.

ADVERTISEMENT