News

Un învățător nevaccinat din SUA a infectat 18 elevi și opt rude ale acestora

Un învățător californian nevaccinat a mers două zile la școală după apariția simptomelor de infectare cu coronavirus.
28.08.2021 | 14:44
Un invatator nevaccinat din SUA a infectat 18 elevi si opt rude ale acestora
ADVERTISEMENT

Autoritățile sanitare americane au anunțat că un învățător din California este la originea a 26 de cazuri de infectare cu coronavirus, 18 fiind elevi și alți opt rude ale acestora, transmite Ziare.com.

Incidentul survine în contextul unei dezbateri legate de importanța vaccinării cadrelor didactice, mai ales în cazul celor care predau la clase mai mici, ai căror elevi nu pot fi vaccinați.

ADVERTISEMENT

Riscul este cu atât mai mare cu cât varianta Delta a SARS-CoV-2, foarte contagioasă, se extinde pe scară largă, motiv pentru care unii experți invocă introducerea obligativității purtării măștilor de protecție în sălile de clasă.

Învățătorul a crezut că suferă de o simplă alergie

Incidentul evocat de autoritățile sanitare din SUA ar fi avut loc în luna mai, când respectivul cadru didactic a venit la școală deși avea simptome ale bolii. Învățătorul a crezut că suferă din cauza unei  alergii.

ADVERTISEMENT

Deși comitatul Marin a recomandă purtarea măștii în salile de clasă, învățătorul nu a purtat masca, iar 12 elevi din clasă s-au îmbolnăvit, opt dintre ei aflându-se în primele rânduri. Tot învățătorul este la originea infectării a șase elevi din alte clase.

Cadrul didactic nu a purtat mască în timpul orelor de lectură în clasă, în pofida recomandărilor în vigoare în comitatul Marin, din San Francisco. În total, 12 elevi au contractat boala, mai ales cei 8 aşezaţi în primele rânduri. Alţi 6 elevi de la alte clase au fost infectaţi.

ADVERTISEMENT

În urma secvențierii virusului a rezultat că toate cazurile au fost provocate de varianta Delta, însă din fericire nu a fost nevoie de internarea niciunei persoane dintre cele infectate.

Rochelle Walenski, directorul Centrului  pentru Controlul Bolilor (CDC), a deplâns faptul că multe școli americane au decis să nu pună în practică recomandărilor autorităților, cea mai importantă fiind purtarea obligatorie a măștilor în interior.

ADVERTISEMENT

Un  studiu realizat în comitatul Los Angeless a arătat că, în timpul vârfului  epidemiologic de  iarna trecut, rata infectării la copiii și adolescenții prezenți la cursuri a fost de 3,4 ori mai mare decât în restul populației din comitat.

ADVERTISEMENT