Hotnews

Un inventator român intrat în Cartea Recordurilor. Are OFERTE de la NASA

Un român a intrat în Cartea Recordurilor şi are oferte din partea NASA şi a numeroase companii din întreaga lume. Filmul-record pe care l-a stabilit cu o placă autopropulsată are peste 5,5...
Autor: Ionuţ Cataramă | 01.06.2015 | 14:22
Un inventator român intrat în Cartea Recordurilor. Are OFERTE de la NASA

Un român a intrat în Cartea Recordurilor şi are oferte din partea NASA şi a numeroase companii din întreaga lume. Filmul-record pe care l-a stabilit cu o placă autopropulsată are peste 5,5 milioane de vizualizări pe Youtube.  Alexandru Cătălin Duru nu are de gând să se oprească aici. Românul stabilit în Canada a spus, pentru Antena 3, povestea invenţiei sale şi a vorbit despre viitorul său proiect care va fi, promite el, şi mai spectaculos. 

Invenţia lui Alexandru Cătălin Duru – o placă dotată cu elice – a parcurs un drum lung. Mai lung decât cei aproape 276 de metri parcurşi în premieră mondială.

Acum cinci ani, totul era doar o idee aparent imposibilă a tânărului stabilit la Montreal.

Un an şi jumătate au lucrat Alexandru şi partenerii lui la placa zburătoare. Prototipul cântăreşte 15 kg, are opt rotoare şi opt elice, scheletul este din carbon şi poate transporta o încărcătură de maximum 100 de kilograme. Aparatul funcţionează pe baterii.

Primul test a fost cu mari emoţii.

Cel mai important zbor, cel de record mondial, a avut loc în urmă cu câteva zile, în Canada.

Sursă: www.antena3.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!