Fotbal international

”Messi al Iranului” s-a retras din națională la 23 de ani! Motiv incredibil

28.06.2018 | 18:22
Messi al Iranului sa retras din nationala la 23 de ani Motiv incredibil

Un jucător iranian s-a retras din echipa națională la vârsta de 23 de ani, după ce reprezentativa pregătită de portughezul Carlos Queiroz nu a reușit să se califice în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia. Conform BBC, atacantul Sardar Azmoun și-a motivat decizia prin faptul că mama sa s-a îmbolnăvit din cauza insultelor pe care le-a primit.

”Mama mea reușise să depășească o boală grea și am fost fericit. Din păcate, datorită nemulțumirii unor oameni și a insultelor pe care eu și colegii mei le-am primit după Campionatul Mondial, boala ei a revenit. Acest lucru m-a pus într-o situație dificilă în care trebuie să aleg. Și ca urmare am ales să fiu lângă mama mea și să mă retrag de la națională”, a declarat Sardar Azmoun.

Atacantul iranian Sardar Azmoun s-a retras din națională la 23 de ani, după ce mama sa s-a îmbolnăvit din cauza insultelor primite de fotbalist la CM 2018
Atacantul iranian Sardar Azmoun s-a retras din națională la 23 de ani, după ce mama sa s-a îmbolnăvit din cauza insultelor primite de fotbalist la CM 2018

”Messi al Iranului” s-a retras din națională la 23 de ani

Atacantul Sardar Azmoun, supranumit ”Messi al Iranului”, s-a retras de la națională deși avea doar 23 de ani, după ce asiaticii au terminat pe locul 3 în Grupa B de la Campionatul Mondial, după superputerile Spania și Portugalia.

Jucătorul de la Rubin Kazan a debutat la prima reprezentativă a Iranului la 19 ani și a marcat 23 de goluri în 33 de meciuri. Sardar Azmoun era considerat o mare speranță a fotbalului din țara sa și era comparat cu legendarul Ali Daei, cel mai bun marcator din istoria fotbalului pentru o națională, 109 goluri în 149 de meciuri.

Atacantul Sardar Azmoun a jucat toate minutele la Campionatul Mondial din Rusia, dar nu a reușit marcheze în cele trei meciuri din Grupa B, în care Iranul a învins Marocul (1-0), a pierdut cu Spania (0-1) și a remizat cu Portugalia (1-1).