News

Un italian și-a ucis iubita care l-a certat după ce a lăsat firimituri în pat. Obezitatea l-a salvat de închisoare

Caz incredibil în Italia. Un bărbat care și-a ucis iubita cu 57 de lovituri de cuțit, a scăpat de închisoare pentru că e obez.
11.11.2023 | 22:38
Un italian sia ucis iubita care la certat dupa ce a lasat firimituri in pat Obezitatea la salvat de inchisoare
Un italian și-a ucis iubita, dar obezitatea l-a salvat de închisoare. Foto Lastampa.it
ADVERTISEMENT

Un italian și-a ucis iubita care l-a certat după ce a lăsat firimituri în pat. Dimitri Fricano, în vârstă de 36 de ani, din Biella, a fost condamnat la închisoare în anul 2019. El a omorât-o pe femeia, în vârstă de 28 de ani, cu 57 de lovituri de cuțit.

Un italian care și-a ucis iubita, salvat de închisoare pentru că e obez

Totul s-a petrecut în anul 2017, într-un hotel din Sardinia. Italianul s-a enervat la culme după ce Erika Preti, iubita lui, a îndrăznit să îl certe pentru că a lăsat firimituri pe pat. Bărbatul și-a ieșit din minți și a omorât-o cu sânge rece.

ADVERTISEMENT

El a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare cu executare. Însă, va scăpa de restul anilor pe care ar fi trebuit să îi petreacă în spatele gratiilor din cauza obezității. Hotărârea a fost luată, în această săptămână, de un tribunal din Torino, arată La Stampa.

În schimb, individul va fi plasat în arest la domiciliu, deoarece trebuie să primească asistența necesară în astfel de situații. Conform instanței, Dimitri Fricano avea 120 de kilograme atunci când a fost arestat, în anul 2019. Acum cântărește 200 de kilograme.

ADVERTISEMENT

Familia victimei este revoltată: „Durerea este încă prea puternică”

Din această cauză, el ar fi „incompatibil cu regimul penitenciar”. De altfel, judecătorii spun că bărbatul se confruntă și cu alte probleme, precum tulburare de personalitate și apnee în somn. Totodată, prezintă un risc cardiovascular ridicat atât din cauza obezității, cât și din cauza fumatului.

Italianul ar fuma chiar și o sută de țigări pe zi. Familia tinerei, care a fost ucisă de Fricano, este revolată și consideră că decizia instanței este „rușinoasă” și că șase ani de închisoare sunt prea puțini.

ADVERTISEMENT

„Nu dorești moartea nimănui, dar povestea asta s-ar termina doar așa. Nimeni nu-mi va da înapoi fata mea. Și pentru noi durerea este încă prea puternică”, a transmis tatăl fetei ucise, Fabrizio Preti, potrivit Corriere della Sera.

Totodată, tatăl fetei ucise spune că acesta este un caz rar și nici măcar mafioții nu beneficiază de un asemenea „tratament”. Judecătorii l-au asigurat că dacă starea de sănătate a lui Dmitri Fricano se va îmbunătăți, el se va întoarce în închisoare. Însă, bărbatul spune că nu are încredere în spusele oamenilor legii.

ADVERTISEMENT

„Când unii prieteni mi-au spus, după ce am citit online, că Dimitri a fost trimis în arest la domiciliu, o rană a fost redeschisă. A fost ca și cum ai primi o lovitură de cuțit în inimă”, a adăugat acesta.

 

ADVERTISEMENT